ABD Başkanı Biden, Teksas'ta 'büyük felaket' ilan etti

ABD Başkanı Joe Biden, bir haftadır ülkenin iç, orta ve güneyinde etkili olan şiddetli kutup soğukları nedeniyle, Teksas eyaletinde 'büyük felaket' ilan etti.

ABD Başkanı Biden, Teksas'ta 'büyük felaket' ilan etti

ABD'de kış, kar fırtınıları ve dondurucu soğuklarla ülkenin önemli bir kısmında etkisini artırırken, özellikle yıllar sonra Teksas'ı olumsuz etkileyen ağır hava şartları nedeniyle elektrik arızaları ve ulaşım sorunları yaşandı.

TEKSAS EYALETİ İÇİN BÜYÜK FELAKET İLAN EDİLDİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'in "şiddetli kış soğuklarından etkilenen bölgelerde kurtarma çalışmalarına destek olmak için büyük felaket ilan ederek, eyalet ve yerel kurtarma çabalarını desteklemek için federal yardım emri verdiği" belirtildi.

DAHA FAZLA FEDERAL FON HARCANACAK

CNN'in haberine göre Biden'ın açıklamasında, yardımın geçici konut ve ev onarımları için hibeleri, düşük maliyetli kredileri, bireylerin ve işletme sahiplerinin felaketin etkilerinden kurtulmasına yardımcı olacak diğer programları içerebileceği vurgulandı.

Biden'ın Teksas'ta "büyük felaket" ilan etmesiyle bölgeye yapılacak yardım faaliyetlerine daha fazla federal fon harcanmasının önü açıldı.

Başkan Biden'ın "varlığının yardım faaliyetlerine yük olmaması halinde" Teksas'ı ziyaret edebileceğini söylediği aktarıldı.

60 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Teksas başta olmak üzere birçok bölgeyi etkileyen şiddetli kar ve buzlanma, olumsuz durumların yaşanmasına neden olurken, aşırı soğuklar ve buna bağlı kazalar nedeniyle şu ana kadar yaklaşık 60 kişi hayatını kaybetti.

teksas ile ilgili görsel sonucu

teksas ile ilgili görsel sonucu

teksas ile ilgili görsel sonucu

14 MİLYON İNSAN TEMİZ SUYA ULAŞAMIYOR

Elektrik hizmetinin tekrar verilmeye başlandığı Teksas'ta yaklaşık 80 bin kişinin elektriğe erişimi bulunmazken, bölgede yaklaşık 14 milyon kişi ise hala temiz suya erişimde zorluklarla karşılaşıyor.

Teksas'taki yerel kaynaklarda, son bir haftadır etkili olan sert kış şartlarının 45 ila 50 milyar dolar hasara yol açtığı belirtiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER