ABD’de iç savaş tehlikesi

ABD, Kongre baskınından sonra hızla bir çatışma ortamına doğru savruldu. Ulusal Terörle Mücadele Merkezi ile Adalet ve İç Güvenlik Kurumu’nun hazırladığı ortak bültende “Irk savaşı başlatmayı hedefleyen aşırılıkçılar, çatışmayı tetikleyecek veya istikrarsızlaştıracak saldırılar düzenleyebilir” ifadeleri yer aldı. Emniyet yetkililerince, federal kurumlar ve kongre üyelerinin evleri ile işyerlerine saldırı olabileceği uyarısı da yapıldı. FBI da hafta başında 50 eyalette silahlı eylem istihbaratı aldığını duyurmuştu.

ABD’de iç savaş tehlikesi

ABD’de kritik başkanlık yemin törenine günler kala, Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) ülke çapındaki tüm polis gücüne aşırılıkçı faaliyetlere yönelik yüksek alarm durumunda olmaları konusunda uyarı gitti. FBI hafta başında, ülkedeki 50 eyalette silahlı eylem istihbaratı alındığını bildirmişti. ABD federal hükümetinin yemin tören öncesi yayınladığı potansiyel iç savaş uyarısı taşıyan ortak istihbarat bülteniyle, ülkedeki emniyet yetkililerinden karşılaştıkları her türlü tehdide ilişkin istihbarat paylaşımında bulunmaları istendi. ABD çapındaki emniyet yetkilileri ile yapılan toplantıya FBI Direktörü Christopher Wray ile İç Güvenlik Bakanlığı müsteşarı Kenneth Cuccinelli’nin katıldığı belirtildi.

IRK SAVAŞI BAŞLATMAK İSTİYORLAR

Öte yandan federal makamlar, geçen hafta yaşanan kanlı Kongre baskınının “şiddet eylemlerini tetikleyebileceğine” yönelik ortak bir istihbarat bülteni yayınladı. Ulusal Terörle Mücadele Merkezi ve Adalet ve İç Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan ortak bültende, “Bir ırk savaşı başlatmayı hedefleyen aşırılıkçılar, Kongre baskını sonrasında yaşananları kullanarak, ‘ABD’de bir çatışmayı tetikleyecek veya istikrarsızlaştıracak saldırılar düzenleyebilir.” uyarısında bulunuldu.

Kilit öneme sahip cadde ve sokaklar beton bariyer ile araç geçişine engelleniyor. Beyaz Saray ve Kongre çevresine sadece basın ve bölgede çalışanlarının girmesine izin veriliyor. 20 Ocak’ta Kongre önünde yapılacak törende bazı grupların silahlı eylemler düzenleyebileceği ve karşıt grupların çatışabileceği endişeleri nedeniyle başkent Washington’da yerel ve federal güvenlik güçleri, üst düzey alarma geçirildi. Kongre binasının korunması için de yüzlerce Ulusal Muhafız görevlendirildi. Silahlandırılan Ulusal Muhafızlar, Kongre ve çevresinde konuşlandırıldı. Yemin törenine kadar ülkenin başkentine 20 bin askerin konuşlanacağı belirtildi.

Top şimdi Senato’da

ABD Temsilciler Meclisi, Trump’ın ikinci kez azliyle ilgili kararını 197’ye karşı 232 oyla aldı. Tarihte ilk kez bir ABD Başkanı ikinci kez azil kararı alırken, Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyelerinin yanı sıra Cumhuriyetçi üyelerinden 10’u da “hükümete karşı isyana teşvik” nedeniyle Trump’ın azledilmesi yönünde oy kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Murat
Mehmet Murat - 3 yıl Önce

ALLAH Amirikayı daha beter ede

SIRADAKİ HABER