En çok hangi ülke intihar ediyor?

Erkeklerde her 100 binde 48 kişinin canına kıydığı Rusya, intiharda dünya şampiyonu oldu. Rusya'yı Güney Afrika izliyor. Kadınlarda ise durum çok farklı...

En çok hangi ülke intihar ediyor?

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre intihar vakalarının en çok meydana geldiği ülke belli oldu. Erkeklerde her 100 binde 48 kişinin canına kıydığı Rusya, intihar konusunda dünya birincisi oldu. Moskova'yı bu konuda Güney Afrika izliyor. 100 binde 47 Güney Afrikalı erkek hayatına son veriyor. 

İstatistik verilerini yayınlayan Statista'nın '10 Eylül İntiharı Önleme Günü' vesilesiyle servis ettiği grafik, Rusya ve Güney Afrika'nın ardından erkek intiharlarında Güney Kore'nin 3. sırada bulunduğunu gösteriyor. Bu ülkede her 100 bin kişiden 29'u çeşitli nedenlerle canına kıyıyor. Güney Kore'yi ABD, Japonya, Fransa, Hindistan, Almanya ve İngiltere izliyor. 

15 ülkeye yer verilen listenin en son sırasında bulunan Türkiye'de ise intihar oranlarının diğer ülkelere göre oldukça düşük olması sevindiriyor. Veriler Türkiye'de her 100 bin kişiden 7'sinin intihara kalkıştığını ortaya koyuyor. 

KADINLARDA SIRALAMA DEĞİŞİK

Kadın intiharlarında ise sıralama farklı. İntiharla hayatına son veren kadınların en çok bulunduğu ülke Güney Kore. Bu ülkede her 100 binde 13 kadın canına kıyıyor. Kore'nin ardından ikinci sırada Hindistan var. Kadın intiharında dünya ikincisi olan Hintlilerin ardından ise 3. sırayı Güney Afrika alıyor. Türkiye kadınlarda da yine son sırada. 

Kadın ve erkek intiharlarının neredeyse birbirine yakın olduğu Hindistan'ın aksine Rusya ve Güney Afrika'da cinsiyetler arasında adeta uçurum var. Her yüz binde 48 erkeğin intihar ettiği Rusya'da kadın intiharı ise yalnızca 7 olmuş. Her yıl 100 binde 47 erkeğin intiharına sahne olan Güney Afrika'da ise yaklaşık 9 kadın intihara yelteniyor. 

İntihar eden ülkelerde genelde dinsizliğin hakim olduğu görülüyor.Ateizim,komunizm,deizim gibi dinsiz düşünceler insanları umutsuzluğa sürükleyip hayatlarına son vermelerine neden oluyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER