Fransız, İslam düşmanı siyasetçi Zemmour: Müezzin sesi duymak istemiyorum

Fransa'nın aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour'dan İslam karşıtı bir açıklama daha geldi. Zemmour, "Müezzin sesi duymak istemiyorum. Seçilirsem, duymayacağım" dedi.

Fransız, İslam düşmanı siyasetçi Zemmour: Müezzin sesi duymak istemiyorum

Fransız ırkçı siyasetçi ve Fransa Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour yine skandal bir açıklama yaptı. Açıklamasında bu kez camileri ve ezanı hedef aldı:

"Fransa'da müezzin sesi duymak istemiyorum ve eğer ben cumhurbaşkanı olursam duymayacağım."

Zemmour, nisan ayında yapılacak seçimde cumhurbaşkanlığı için yarışacak.

“DEVASA CAMİLERİ REDDEDİYORUM”

Aşırı sağcı söylemleriyle taraftar toplamaya çalışan siyasetçi, BFMTV kanalında halkın sorularını yanıtladı. Fransa'nın "kiliseler manzarası" olarak kalması gerektiğini söyleyen ırkçı siyasetçi, "devasa camileri reddediyorum." dedi.

Fransa'da bir başka tartışma konusu ise spor müsabakalarında başörtü yasağı düzenlemesi. Fransız Senatosu'nda 18 Ocak'ta kabul edilen yasa teklifi, Ulusal Meclis'te karara bağlanacak. Bu süreçte ise teklif karşıtları yasayı protesto ediyor.

DİNİ SEMBOLLERE YASAK

Paris polisi, "kamu düzenini tehlikeye atabilir" iddiasıyla, planlanan bir gösteriyi iptal etti. Gösteriyi organize eden Başörtülüler Kolektifi mahkemeye başvurdu. Paris İdare Mahkemesi protesto özgürlüğünün ciddi şekilde ihlal edildiği gerekçesiyle yasağı kaldırdı.

Mahkeme, gösteriyi engelleyen Paris Emniyet Müdürü'ne de para cezası verdi. Spor müsabakalarında başörtüsü yasağına ilişkin teklif kabul edilirse, Fransa'daki spor federasyonlarının etkinlik ve müsabakalarında, 'bariz dini semboller' kullanılamayacak.

Diriliş Postası

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER