İngiltere'den son dakika açıklaması: Kontrolden çıktı! Avrupa ülkesi uçuşları durdu...

İngiltere Başbakanı Boris dün söylediği "Virüs mutasyona uğradı, yüzde 70 daha bulaşıcı" sözlerine Sağlık Bakanı Matt Hancock'tan açıklama geldi. Hancock, "Kontrolü kaybettik" dedi.

İngiltere'den son dakika açıklaması: Kontrolden çıktı! Avrupa ülkesi uçuşları durdu...

2 milyondan fazla vakanın görüldüğü İngiltere’de mutasyona uğramış corona virüsü paniği yaşanıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün yaptığı, “Mutasyon geçirmiş corona virüsü önceki virüse göre yüzde 70 daha bulaşıcı” açıklamasının ardından bugün kabineden kritik bir açıklama geldi. 

SON DAKİKA AÇIKLAMAS: KONTROLDEN ÇIKTI, PATLAMA YAŞANIYOR

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, mutasyona uğramış yeni corona virüsünün kontrolden çıktığını açıkladı. Sky’da Sophy Ridge’in programına katılan Hancock, "Vaka sayısında adeta patlama yaşandı ve gidecek çok yolumuz var. Aşılar tamamlanmadan kontrol altına almak çok zor gözüküyor" dedi.

'TAHMİN ETMİYORDUK'

Mutasyona  uğramış corona virüsünün kontrolden çıktığını vurgulayan Hancock"Orijinal planımızda virüsün mutasyona uğrayacağına dair bir bilgimiz yoktu. Mutasyona uğramış virüsün bu kadar hızlı yayılacağını tahmin etmiyorduk. VUI-202012/01 ismi verilen bu virüsün orijinal corona virüsüne göre daha hafif olduğuna dair bir kanıt yok" dedi. 

HOLLANDA UÇUŞLARI DURDURMA KARARI ALDI

Hollanda, İngiltere'de koronavirüsün daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonunun tespit edilmesinin ardından uçuşları durdurma kararı aldığını açıkladı. Öte yandan Der Spiegel'de yer alan haberde, Almanya'nın da İngiltere'ye uçuşları durdurabileceği ifade edildi  

Kaynak: Haber 7

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2020, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER