İşgalci İsrail kontrolündeki Batı Şeria'da dün gece saatlerinde yüzlerce Yahudi işgalci, Filistinli Müslümanların yaşadığı bölgelere saldırı düzenledi.
Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre gece saatlerinde Huvara yerleşimi yakınlarında çok sayıda Yahudi işgalci, Filistinlilerin evlerine, iş yerlerine ve araçlarına saldırdı.
Saldırı, bölgede Yahudi işgalcileri hedef alan silahlı saldırı sonrasında meydana geldi.
Yahudi işgalciler, Filistinlilere ait onlarca evi ve aracı ateşe verdi.
Saldırıda bir Filistinli vurularak şehit edilirken 400'e yakın Filistinli ise yaralandı. Yaralıların bir kısmının ateşli silah ve sopalarla yaralandığı, bir kısmının ise kundaklanan evlerdeki alev ve dumandan etkilenerek yaralandığı ifade edildi.
Bölge kaynakları kundaklanan bir okul ve 35 evin tamamen, 40 evin kısmen tahrip olduğu belirtildi. Filistinlilere ait ahırların da kundaklanması sebebiyle birçok küçükbaş hayvan telef oldu.
Yakın zamanda kısas ve intikam haklarını kullanmaya başlayan Filistinli Müslümanların bu olay sonrası da kısas ve intikam hakkı baki.
Baran Dergisi
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2023, 22:43