İtalyan gençten yürek yakan sözler: Kız kardeşim corona'dan öldü!

Corona virüsü Avrupa'da hızla yayılırken, özellikle çok sayıda kişinin can verdiği Kuzey İtalya'da durum giderek daha fazla tehlikeli bir hâl alıyor.

İtalyan gençten yürek yakan sözler: Kız kardeşim corona'dan öldü!

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Napoli'den video paylaşan Luca Franzese isimli genç bir İtalyan, kız kardeşinin Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Yüz bin izlenmeyi aşan videoda, İtalyan Franzese hiçbir yetkilinin dün akşamdan beri yardıma gelmediğini belirterek "Ben de ona suni teneffüs yapmıştım. Ne olur bana yardım edin" şeklinde konuştu.

Luca Franzese isimli İtalyan, Napoli’den paylaştığı videoda acilen yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek adres bilgilerini paylaştı.

“KIZ KARDEŞİM ÖLÜ YATIYOR”

Franzese, şu ifadeleri kullandı:

* Lütfen, dün akşamdan beri bekliyorum.

* Kimse gelmiyor.

* Kimse yardım etmiyor.

* Kız kardeşim arkamdaki yatakta ölü yatıyor.

Yardım için çırpınan Luca'nın arkasındaki yatakta da 47 yaşındaki kardeşi Teresa'nın cansız bedeni görülüyor.

Luca Franzese isimli İtalyan, kız kardeşinin Corona virüsünden öldüğünü söyledi.

Son 24 saatte kız kardeşiyle birlikte evlerinde kendilerini karantinaya aldıklarını belirten Luca Franzese, ağlayarak şunları söyledi:

* Kardeşim sara gibi belirtiler gösterdi.

* Birden ağırlaştı. Corona belirtileri vardı.

* Dün akşam öldü. Büyük ihtimalle de Corona'dan öldü.

* Tüm birimleri aradım, dün akşamdan beri yetkililerden yardım bekliyorum, bir telefon bekliyorum.

* Kimse aramıyor. İşte kardeşim bu yatakta ölü yatıyor.

* Ne yapacağımı bilmiyorum.

“BANA YARDIM EDİN, BENİ KORUYUN“

Dün öncelikle, kız kardeşini tedavi eden doktoru arayıp bilgi verdiğini ancak kimsenin dönmediğini söyleyen Luca Franzese, şöyle devam etti:

* Acil yardım için 118’i aradım.

* Kimse gelmiyor. Kimse aramıyor.

* Kendimi karantinaya aldım. Bana da bulaşmıştır.

* Çünkü onu hayata döndürmek için suni teneffüs yaptım.

* Kız kardeşim risk grubundaydı. Doktor öyle demişti.

* Beni koruyun, bana yardım edin.

VİDEO 100 BİN İZLENMEYİ AŞTI

luca.frenzese.5 adıyla Facebook’a yüklenen ve sosyal medyada yayılan video bir anda 100 bin izlenmeyi aştı.

Corona’nın İtalya’da ulaştığı zirve noktasını gösteren video, kısa sürede tüm Avrupa’da yayılarak büyük etki yarattı.

VİRÜS EN ÇOK İTALYA’YI VURDU

Corona virüsü en çok Avrupa'nın kalbindeki İtalya'yı vurdu. İtalya'da başta Venedik ve Milano olmak üzere birçok kentte karantina kararı alınırken, ülkenin turizmi dibe çöktü.

Reuters’ın haberine göre, İtalya’da virüsten ölenlerin sayısı 366’dan 463’e çıktı. Ülkedeki toplam onaylı vaka sayısı da 7 bin 375’ten 9 bin 172’ye yükseldi.

ALMANYA’DA CORONA’DAN İLK CAN KAYIPLARI

Almanya’da Corona virüsü nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

Essen kentinde Corona virüsü teşhisi koyulan 89 yaşındaki bir kadın ve Heinsberg kentinde henüz kimliği açıklanmayan bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

CORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Corona virüsleri, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüstür. Nadiren bazı durumlarda, bilim insanları Corona virüslerinin “zoonotik” olduğunu belirtiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre; “zoonotik” ifadesi, virüslerin hayvandan insana geçebileceği anlamına geliyor.

CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Corona virüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor. MERS ve Sars gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı Corona virüsleri olduğu biliniyor.

CORONA VİRÜSÜ NASIL YAYILIYOR?

Corona virüsleri insanların hayvanlara temasıyla yayılabiliyor. Virüsün insandan insana geçmesi ise bir kişinin virüsle enfekte olmuş bir kişinin salgısıyla temasıyla gerçekleşiyor. Çinli bir virolog, virüsün kaynağının muhtemelen yarasalar olduğunu öne süren bir çalışma yayınladı.

CORONA VİRÜSÜ TEDAVİSİ

Corona virüslerinin spesifik bir tedavisi bulunmuyor. Çoğu zaman semptomlar kendi kendine geçiyor. Hekimler, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar yazarak semptomatik (belirtilerin giderilmesine yönelik) tedavi uyguluyor.

Doktorlar, oda nemlendirici ve sıcak duşun boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi geleceğini söylüyor. Hastalanan insanların bol sıvı tüketmesi, mümkün olduğunca dinlenmesi ve uyuması gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER