Katar'daki şerait yasası Dünya Kupasına katılan ülkelere geri adım attırdı

FIFA, 2022 Dünya Kupası'nda 'One Love' bandını takacak futbolculara maç başlamadan sarı kart gösterileceğini açıklarken Avrupa ülkelerinden de hamle geldi.

Katar'daki şerait yasası Dünya Kupasına katılan ülkelere geri adım attırdı

Başta Hollanda ve İngiltere olmak üzere ülkelerin federasyonları yaptıkları açıklama ile pazubendlerinin takılmayacağını duyurdu

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda LGBTİ+ topluluğuna destek veren pazubent takılamayacak. FIFA bir açıklama ile 'One Love' bandını takan futbolcuların, mücadele başlamadan hemen önce sarı kart göreceğini duyururken Avrupa ülkeleri de bu gelişmenin ardından reaksiyon verdi.

İngiltere ve Hollanda başta olmak üzere bu ülkelerin futbol federasyonları, 'One Love' mesajını hala desteklediklerini ancak sportif nedenlerle bu bantları takmayacaklarını açıkladı.

Hollanda ve İngiltere'nin dışında Danimarka, Belçika, Almanya, İsviçre ve Galler de 'One Love' bandını takmama kararı aldı.

BBC'nin aktardığına göre Katar'ın Dünya Kupası Elçisi Khalid Salman, eşcinselliği "zihinde hasar" olarak nitelendirdi. Eski Katar milli takımı sporcusu Salman, Alman yayın kuruluşu ZDF'ye yaptığı açıklamada, turnuvaya katılan LGBTQ+ bireylerin "(ülkedeki) kuralları kabul etmeleri" gerektiğini söylemişti.

Katar'da Şeriat yasalarına göre eşcinsellik, ahlaksızlık olarak görüldüğü için yasa dışı kabul ediliyor.

HaberTürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER