Koronavirüsün gen dizilimi çözüldü: Virüsün atası ABD çıktı

Bilim insanları bir ilk olarak, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına ilişkin geçtiğimiz hafta gen dizilimini tamamen çözmeyi başardığını duyurdu.

Koronavirüsün gen dizilimi çözüldü: Virüsün atası ABD çıktı

İngiliz genetik bilimci Peter Forster, ABD'li Ulusal Bilim Akademisi'nde (PNAS) yayınlanan araştırmasında koronavirüsün gen haritası hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çin medyasının haberine göre, genetik bilimci Peter Foster, A tipi virüsün, koronavirüsün atası sayılan ve yarasalardan gelen bir virüs olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

"Foster'in A tipi koronavirüse

ABD’de rastlandığını ve

Çin’de görülen koronavirüsün

ise mutasyona uğrayan

B tipi olduğunu ileri sürdü.

"KORONAVİRÜSÜN ATASI ABD"

Genetik bilimci Peter Forster’ın açıklamalarına dayandırılan haberde, dünya genelinden elde edilen 160 koronavirüs genetik şifresinin incelendiği, virüsün atası sayılan ve yarasalarda görülen A tipi koronavirüsün ABD ve Avustralya’daki hastalarda görüldüğü ifade edildi.

Çin’in Vuhan kentinde görülen vakalarda ise mutasyona uğramış B tipi virüs olduğu ileri sürüldü.

Diğer bir koronavirüs mutasyonu olan C tipi virüse ise Avrupa’da rastlandığı ifade edildi.

Kaynak: Yeni Şafak

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sanal alem
Sanal alem - 4 yıl Önce

sa editör trump seçildiğinde abd deki en büyük protesto eylemleri new york merkezli olmuştu şimdi new york dünyadaki tüm ülkelerden daha fazla vakaya sahip ve trump en son hindistana gitmişti dünyanın en pislik ülkesine yapmıştı. nufusun yarısından fazlası tuvaletin ne olduğunu dahi bilmiyor. buna rağmen neredeyse yok denilecek kadar ölüm oranına sahip. belarus ve brezilya devlet başkanları!!!! (amerikanın atadığı valiler) bu salgını basit bir grip olarak yorumlaması ve vaka sayısının yok denecek kadar az oması mevcut vakaların ise onlara karşı olan bölgelerde yoğunlaşması vs......

m.bilal
m.bilal - 4 yıl Önce

zaten baştan beri işaretler orayı gösteriyorda bizde bir söz vardır ya yavuz hırsız ev sahibini bastırır kâfirin oynadığı oyun o dünyaya masum gibi gözükmeye çalışıyor amma hiçte masum degiller

SIRADAKİ HABER