Milli futbolcu LGBT propagandasına "Hayır" dedi

Hollanda'nın Feyenoord takımında forma giyen milli futbolcu Orkun Kökçü, Müslüman olduğu için gökkuşağı renkleri barındıran kaptanlık bandını takmayacağın açıkladı.

Milli futbolcu LGBT propagandasına "Hayır" dedi

Hollanda Eredivisie'de mücadele sürüyor. Ligin 10. haftasında deplasmana gidecek olan Feyenoord AZ Alkmaar ile karşılaşacak. Mücadele öncesi Feyenoord'un takım kaptanı olan Orkun Kökçü, AZ Alkmaar maçına Müslüman olduğu için gökkuşağı renklerinin yer aldığı kaptanlık bandını takmayacağını açıkladı.

"KENDİMİ RAHAT HİSSETMİYORUM"

Karşılaşma öncesi Feyenoord resmi sitesinde konuyla ilgili olarak açıklama yapan milli futbolcu, "Dini, geçmişi veya tercihi ne olursa olsun herkese saygı duyduğumu vurgulamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Bu eylemin önemini çok iyi anlıyorum ama dini inançlarımdan dolayı bunu destekleyecek doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden bu kaptanlık kol bandını takarken kendimi rahat hissetmiyorum. Bazılarının bu konuda hayal kırıklığına uğradığını tahmin edebiliyorum. Ama umarım dini seçimime de saygı gösterilir" ifadelerinde bulundu.

Milli futbolcunun gökkuşağı renkleri bulunan kaptanlık bandını takmayı reddetmesi sonrası Feyenoord, Orkun Kökçü'nün yerine karşılaşmaya Gernot Trauner'in kaptan olarak çıkacağını duyurdu.

Diriliş Postası

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER