Netanyahu'dan yeni skandal açıklama!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Hamas'a çok daha yüksek bir güçle karşılık verdiğini ve buna devam edeceklerini söyledi.

Netanyahu'dan yeni skandal açıklama!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne düzenlenen askeri operasyonlarda Hamas'ın kıdemli komutanlarının etkisiz hale getirildiğini ve operasyonun devam edeceğini belirtti.

Netanyahu, Tel Aviv'deki bir hastanede dün akşam Hamas'ın İsrail saldırılarına karşılık düzenlediği füze saldırılarında yaralananları ziyaret etti.

TEHDİTLER SAVURDU: HAYAL DAHİ EDEMEYECEKLERİ DARBE VURACAĞIZ

Ziyaret sonrası gazetecilere kısa bir açıklama yapan Netanyahu, Gazze'ye yönelik dün gerçekleştirilen hava saldırısında Hamas'ın üst düzey komutanlarının etkisiz hale getirildiğini ve Hamas'a hayal dahi edemeyeceği şekilde darbe vuracaklarını savundu.

Netanyahu, İsrail'in Hamas'a çok daha yüksek bir güçle karşılık verdiğini ve buna devam edeceklerini söyledi.

Sabah namazını Mescid-i Aksa’da kılan binlerce Filistinli, fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için nöbet tuttukları sırada işgalci İsrail güçlerinin saldırısına uğramıştı. Yaşanan olaylar şiddetlenerek devam etti. İşgalci İsrail polisinin, Filistinlilere gaz bombası ve ses bombasıyla saldırdığı bildirilmişti. Saldırılarda 10 Filistinlinin yaralandığı, 3’ünün hastaneye kaldırıldığı belirtilmişti. Filistinliler, İsrail polisinin plastik mermilerle yaptığı saldırılara taş atarak karşılık vermişti.

İsrail yönetimi bu olayların hemen akabinde saldırılarını Gazze'ye yöneltti.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 14'ü çocuk, 5'i kadın olmak üzere 56 Filistinli şehit oldu, 3335 kişi de yaralandı. İsrail'in saldırılarına karşılık Filistinli direniş gruplarının fırlattığı roketler sonucunda ise şu ana kadar 6 kişi hayatını kaybetti.

HAMAS DUYURDU: GAZZE TUGAY KOMUTANI HAYATINI KAYBETTİ

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında Gazze Tugay Komutanı Basım İsa ile 3 Kassam mensubunun hayatını kaybettiğini duyurdu.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in dün Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarının bilançosuna ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

İsrail saldırısında Gazze Tugay Komutanı Basım İsa ile 3 Kassam mensubunun hayatını kaybettiği belirtildi.

haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER