Pakistan'dan Afganistan'da sivil katliamı: Onlarca ölü ve yaralı

Pakistan ordusu dün gece saatlerinde Afganistan sınırları içerisinde sivil alanlara yönelik şiddetli bombardımanlar düzenledi.

Pakistan'dan Afganistan'da sivil katliamı: Onlarca ölü ve yaralı

Pakistan ordusu dün gece saatlerinde Afganistan sınırları içerisinde sivil alanlara yönelik şiddetli bombardımanlar düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Pakistan ordu güçleri, Pakistan Talibanı tarafından düzenlenen saldırılara misilleme olarak Afganistan içerisinde sivilleri vurdu.

Afganistan'ın Pakistan sınırındaki Kunar, Host ve Paktika illerindeki sivil alanlar gece saatlerinde hava ve karadan şiddetli bir şekilde bombalandı.

Bombardımanlarda Pakistan'ın insansız hava araçlarını da kullandığı kaydedildi.

Bölge kaynakları, saldırılarda Kunar'da 5 sivilin hayatını kaybettiğini kaydetti. Host'ta ise en az 30 sivilin Pakistan saldırılarına öldüğü ve yaralandığı ifade ediliyor.

Pakistan kendi sınırları içerisindeki Bacaur ve Veziristan'da da sivillere ait yerleşimleri aynı dakikalarda hedef aldı. Bu saldırılarda da en az 12 sivil hayatını kaybetti ve yaralandı.

Yaşamını yitiren siviller arasında çok sayıda kadın ve çocuğun olduğu belirtiliyor.

Pakistan'ın saldırıları sonrasında sınır hattında Afganistan ile Pakistan güçleri arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

Ağır silahların da kullanıldığı çatışmaların halen devam ettiği kaydediliyor.

Protesto mektubu verildi

Öte yandan, bu sabah Afganistan İslam Emirliği yönetimi, saldırılar üzerine Pakistan'ın Kabil Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Bakanlıkta yapılan görüşmeye, Afganistan Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki'nin yanı sıra, Savunma Bakan Yardımcısı Molla Şirin Ahund da katıldı.

Görüşmede Pakistan'ın saldırıları kınanırken, saldırıların devam etmemesi gerektiğine ve olayların iki ülke arasındaki ilişkileri gerdiğine vurgu yapıldı.

Söz konusu saldırıların sonuçları olacağı belirtilen görüşmede, Büyükelçi'ye Pakistan yönetimine iletmesi için bir protesto mektubu verildi.

Mepa News

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER