MEB’den onaylı çocuk kitabında sapkınlık

MEB tarafından onaylı olan Okan isimli bir erkek çocuğunun kıza dönüşmesini konu eden “Okan ve Esrarengiz Taş” isimli çocuk kitabı bir öğretmen tarafından çocuklara tavsiye edildi. Öğretmen sapkınlık içeren çocuk kitabının okutulmasında fayda var dedi.

MEB’den onaylı çocuk kitabında sapkınlık

Dilek Pınar Büyükuzun tarafından 3. ve 4. sınıflar için hazırlanan Sevginin Anahtarı Öykü Dizisi çocuk kitaplarından “Okan ve Esrarengiz Taş” isimli çocuk kitabında Okan isimli bir erkek çocuğunun kıza dönüştüğü konu ediliyor.

MEB’den onaylı bu kitap, öğretmenler tarafından çocuklara tavsiye ediliyor.

Sosyal medyada bir vatandaş, kendi çocuğuna tavsiye edilen “Okan ve Esrarengiz Taş” isimli çocuk kitabının içeriğindeki sapkınlığı öğretmenine anlatınca, öğretmeni bunun normal olduğunu ve saygı duyulması gerektiğini söylüyor. Sapıklığı normal karşılayan öğretmen çocuklara da bu sapkınlığı empoze ediyor.

Bir vatandaşın rahatsızlığını dile getirdiği o paylaşım:

“10 yaşındaki erkek kardeşime hocaları hikâye seti aldırdı. Setten bir hikâyede Okan adlı çocuk bir taş alarak kendini kıza çeviriyordu, bunu hocasına söyledim ahlak yoksunu hocası da ben buna saygı duyuyorum ve çocuklara bunu okumakta fayda var dedi.

Çocuk birden kız oldu ve annesi bunu kabullendi. Yayınevine de söyledik durum bu diye, kardeşim kendisi fark etti Okan erkek ama hikâyede kız diye. Çocuklara resmen aşılıyorlar bunları, bizzat Milli Eğitimden onaylı kitaplar bunlar, eğitim sisteminin içine ettiniz tebrik ediyorum.”



BARAN DERGİSİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER