Dolar ve altın yükselişe geçti!

Dolar ve altın yükselişe geçti!

Koronavirüsün mutasyona uğrayıp daha bulaşıcı hale geldiği haberleriyle haftaya dolar ve altın yükselişle başladı. Altının ons fiyatı yeniden 1,900 doların üzerine yükseldi.

İngiltere'ye bazı ülkelerin uçuş yasağı uygulamaya başlaması, AB'nin olağanüstü toplanacak olması ve ekonomilerde yeniden kapanma korkusuyla küresel risk iştahı düşerken dolar ve altın fiyatları yükseldi.

İngiltere'de daha bulaşıcı olduğu ifade edilen yeni tip koronavirüsün mutasyona uğramış bir versiyonun görülmesi piyasaları sarstı. 

Dolar ve altın yükselişe geçti!

Londra'da karantina seviyesinin dörde çıkarılması, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkeler İngiltere'den uçuşları durdururken AB de olağanüstü toplanacak.

Ekonomilerde yeniden kapanma ihtimalinin belirmesi nedeniyle piyasalarda risk iştahı düşerken geçen hafta Fed toplantısının ardından 90 puanın altına inerek 2018'den bu yana en düşük seviyesine ulaşan dolar endeksi yeni haftaya 90.45'e kadar yükseldi.

Dolar ve altın yükselişe geçti!

Küresel piyasalarda dolara yönelik talep yeniden artarken dolar/TL de geçen haftaki 7.63 seviyesinden 7.68'e geldi.

Petrol fiyatlarında yüzde 3'e varan düşüş görüldü, Çin ve Nasdaq dışında dünya genelinde borsalar erken işlemlerde satıcılı başlarken güvenli liman olarak görülen altın 1.5 ay sonra yeniden 1900 doları geçti. 

Dolar ve altın yükselişe geçti!

Gram altın fiyatı 470 TL'ye yükseldi.

Dolar ve altın yükselişe geçti!

Çeyrek altın 770 liraya, Cumhuriyet altını da 3,066 liraya yükseldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER