28 Şubat mağduru avukat: Karadayı itiraf etti

Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat'ın anti demokratik uygulamaları sebebiyle yüzlerce subay ve astsubay, "irtica" gerekçesiyle gönül verdikleri üniformalarından oldu

28 Şubat mağduru avukat: Karadayı itiraf etti

Dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’dan “üstün disiplin anlayışı” sebebiyle takdirname aldıktan birkaç ay sonra “irticai görüşleri benimsediği” gerekçesiyle “disiplinsizlikten” ihraç edilen Yüzbaşı Bülent Demir de bu isimlerden biriydi. Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) “sakıncalı subay” listesine aldığı Av. Bülent Demir, ordudan ihraç edildikten sonra hakkını aramak için önce hukuk fakültesini bitirdi, ardından mahkeme salonlarında 28 Şubat’ın mimarlarından hesap sormak için müşteki sıralarında yerini aldı.


Av. Bülent Demir, yaşadığı zulmü şöyle özetledi: Beni ‘Eşi başörtülü, kendisi namaz kılan, içkili resepsiyonlara katılmayan subay’ olarak fişlemişlerdi. Bugün beni mağdur edenlerin yargılandığı davada avukat olarak karşılarına çıkıyorum. Davanın sanıklarından dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, mahkeme çıkışında benimle görüşmek istediğini söyledi. Bana ‘Sizin gibi bir subayın ordudan atılmasına üzüldüm.’ demekle yetindi. Aslında bu haksızlığın ve adaletsizliğin ikrarıydı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mesut eke
Mesut eke - 4 yıl Önce

EKE

Mehmet Murat
Mehmet Murat - 4 yıl Önce

ALLAH C.C Karadayı keferesinin ATEŞİNİ BÖL ede

SIRADAKİ HABER