Akşener'in skandal benzetmesine sert tepki!

Meral Akşener, işgalci İsrail'in katil başkanı Netanyahu'yla Başkan Erdoğan'ı bir tuttu. Siyasiler skandal açıklamaya sert tepki gösterdi.

Akşener'in skandal benzetmesine sert tepki!

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin grup toplantısında skandal açıklamalarda bulundu. Akşener, Filistin'de yaşanan zulmü iç politika malzemesi haline getirerek büyük tepki çekti.

Akşener, "Bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrailli versiyonu olan Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı" açıklamasında bulundu.

Akşener'in skandal benzetmesine gelen tepkiler şöyle:

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:

"Filistin davasını bir kutsal emanet olarak taşıyan Cumhurbaşkanımızla bebek katili Netanyahu’yu aynı cümlede zikretmek sadece Siyonistleri sevindirir. Bu sakil benzetme siyaset değil bir akıl ve vicdan tutulmasıdır."

İletişim Başkanı Fahrettin Altun:

 "Sayın Cumhurbaşkanımızı eli kanlı bir katile benzetmek siyaset etmek değildir. Bu benzetmeyi yapanlar aynı ifadeleri Mescid-i Aksa önündeki Filistinlilerin yanında kullansınlar. Onlara en güzel cevabı yine Filistinli kardeşlerimiz ve tüm gönül coğrafyamız verecektir. Yazık."

"NETANYAHU'YU SEVİNDİRME GAYRETİDİR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

"Netanyahu’nun en çok rahatsız olduğu ve İsrail zulmüne karşı küresel ölçekte oluşan bilinç ve farkındalığın mimarlarının başında Sn. Cumhurbaşkanımız gelmektedir. Cumhurbaşkanımızı Netanyahu ile yan yana zikretmek sadece Netanyahu’yu sevindirme gayretidir."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank:

"Filistin’de Erdoğan’a dua eden mazlumların ahı sizi yakar. Meral Akşener, sizin milliyetçiliğiniz kendi ülkesinin liderini azılı bir katille eş tutmak mıdır? Belli ki terör yandaşı partilerle ittifak kurdukça diliniz Kandille uyumlu hale geliyor. Yazıklar olsun!"

"SİZİN MİLLİYETÇİLİĞİNİZ KENDİ ÜLKESİNİN LİDERİNİ AZILI BİR KATİLLE EŞ TUTMAK MIDIR?"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan:

"Filistin davasını dünyada en yüksek sesle savunan Erdoğan'a söylenen bu sözler, tarihe ihanettir. Utanmazlıktır! Meral Akşener'in bu terbiye yoksunu dili, Filistin'i/Gazze'yi ve bu davaya gönül veren milyonları üzmüş; katliamcı İsrail'i ve Netanyahu'yu sevindirmiştir! Yazık!"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ:

"Hangi siyasi oluşumdan olursanız olun, bu toprakların insanıysanız, Netanyahu’yu ve İsrail terör devletini cesaretlendirecek ifadeleri kullanmamanız gerekir." 

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu:

"İP’in ucu, mandacı muhalefet zihniyetine bağlı olduğu için milli bir duruş beklemek beyhude. Biden’in “desteklediği muhalefet” olarak İP ve CHP, Ermeni terör örgütü ASALA’nın yerini alan PKK’nın sözcüsü HDP ile bakanlık pazarlığında. Kendi açığını kapamak için de saldırıyorlar."

"AHLAKSIZ SİYASET!"

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas:

"Dünyada her yerinde kime sorarsanız sorun İsrail’in zulümlerine “dur” diyebilen tek lider olarak Recep Tayyip Erdoğan gösterilir. Gelin görünki bizdeki muhalefet bunları değil de tam tersini söyleyecek kadar ahlaki erozyona uğramış durumda. Maalesef Kılıçdaroğlu’nun siyasete kazandırdığı “ahlaksız siyaset” anlayışını Meral Akşener de benimsemiş." 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe:

"Akşener’e Bilgilendirme; Netanyahu, çocuk katilidir. Filistinli binlerce mazlumun ahı üzerinde, kanı elindedir. Bir diğer çocuk katili İmralı'dadır. Onun güdümündeki HDP ise sizin ortağınız. 'Utanın!' diyeceğim ama maskeden midir bilinmez; artık yüzünüz de kızarmıyor."

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu:

 "PKK'nın sözde üst düzey yöneticisi teröristin öldürülmesi mi sizi rahatsız etti?"

haber7

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2021, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER