Ayasofya İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın görevinden istifa etti

Ayasofya İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın görevinden istifa etti

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın görevinden istifa etti.

Boynukalın, "Anayasada İslam olsun", "Kur'an-ı Kerim aileyi yönetim hakkını erkeğe vermiştir" gibi açıklamalarıyla bazı kesimlerin tepkisini çekmişti.

Geçici görevlendirme ile Ayasofya-i Kebir Camii'nde imamlık vazifesini yürüten Boynukalın, bu görevinden istifa etme talebinde bulundu. Boynukalın'ın talebi olumlu yanıt buldu.

Boynukalın'ın halihazırda istifa etmediği Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde akademik kariyerine devam edeceği belirtildi.

Açıklamaları tartışma yarattı, Özlem Zengin ile tartışma yaşadı

Boynukalın, görevine atanmasının ardından siyaset ve ekonomiye dair söylemleriyle gündeme gelmişti. “Anayasada İslam olsun”, “Kur'an-ı Kerim aileyi yönetim hakkını erkeğe vermiştir” gibi açıklamaları tepki çeken Boynukalın, siyasette de gündem olan ifadeleri nedeniyle AK Parti eski Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile de bir tartışma yaşamıştı.

AK Partili Bülent Turan'dan uyarı

Boynukalın’a en son iktidar partisinin bir diğer grup başkanvekili Bülent Turan’dan "Sayın Mehmet Boynukalın, Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim" şeklinde bir uyarı gelmişti.

Boynukalın neden istifa ettiğini açıkladı

Açıklamasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talebi üzerine görevlendirildiğini hatırlatan Boynukalın, şu ifadelere yer verdi:

"Aziz kardeşlerim, Asil mesleğim üniversitede öğretim üyeliği olmasına rağmen, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talebi ve Marmara Üniversitesi'nin uygun görmesiyle Ayasofya-i Kebir'deki şerefli makama görevlendirme ile geldim. İki gün önce, akademik/ilmi çalışmalarıma daha fazla vakit ayırabilmek için Ayasofya-i Kebir Camii ŞerifPndeki baş imam hatiplik görevimden affımı ve görevlendirmemin sona emesini istedim. Aldığım kararın bir diğer sebebi ise milli iradeye karşı pervasızca yayınlanan malum bildiriyle ilgili yorumlarda yalan yanlış kıyaslamalara gidilerek 'Ayasofya imamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım' gibi hezeyanlara meydan vermemektir.

86 yıl sonra yeniden cami olarak fethedilen bu mübarek mekanda ilk baş imam-hatip olarak görev yapmamı takdir eden Yüce Mevla'ya sonsuz hamdü senalarımı arzediyor, bu göreve beni layık bulan idarecilerimize ve hasseten Kıymetli Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bendeniz bu görevdeyken bildiğim kadarıyla, dilim döndüğünce İslam'ı anlatmaya çalıştım. Bunu yapmazsam Allah katında mesul olurum düşüncesiyle hareket ettim. Bu niyetin yarın Allah katında bana şahitlik edeceğini umuyorum. İslam'a ve Kur'an'a bir bütün olarak inanıp yaşamayı Rabbim hepimize nasip etsin. Bugüne kadar bana desteğini bildiren yahut düşüncelerime katılmayan bütün kardeşlerimden Allah binlerce kez razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER