Bakan Soylu dağlarda kalan terörist sayısını açıkladı

Bakan Soylu dağlarda kalan terörist sayısını açıkladı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada dağlarda kalan terörist sayısını açıkladı. Terör örgütü PKK'nın günden güne eridiğine dikkat çeken Soylu, "Dağdaki sayıları 500 civarında" dedi.

Bakan Soylu dağlarda kalan terörist sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadele konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Teröristlerin telsizden konuşmaya korkar hale geldiğini dile getiren Soylu, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan anneleri örnek göstererek, terör örgütünü kadınlar ve annelerin bitireceğini ifade etti.

Bakan Soylu konuyla ilgili şunları söyledi:

"Elde edilen başarıları, Türkiye'de terör örgütünün içerde bitirme noktasına gelinmesi, bir yandan Doğu ve Güneydoğu'daki hareketlilik kendiliğinden oluşmuş bir sonuç değil. Türkiye bunu sadece insansız hava aracı üreterek başarmadı, bir strateji üreterek başardı. Teröre karşı sahada kesintisiz operasyon aynı zamanda terörizmle yani terörü oluşturan etkenlerle mücadeledir. Bugün sizlerin Tunceli'de gördüğü değişim, bizim terörle mücadeledeki en büyük operasyonlarımızdan birisidir. PKK, bırakın ortada gezinmeyi, telsizle konuşmaktan korkar hale geldi. Dağdaki sayıları 500 civarında. 5 bin 554 kişinin katıldığı 2014 yılında PKK'ya yıllık katılım sayısı 2019 itibarıyla söylüyorum 136.

Örgütten kopanlar, teslim olanlar ve ikna edilerek dağdan inenler bunun üç katı. Sadece geçen yıl 273 terör örgütü mensubunu aileleri vasıtasıyla ikna ederek getirdik, burada adalete teslim ettik. Şu anda 5 binin üzerinde aileyle görüşüyoruz. Yılbaşından bugüne kadar teslim olanlar hariç ikna ile getirdiğimiz 40 örgüt mensubu var. Daha da artacak ve bu yıl 300'ü aşarız, 350'ye inşallah varırız. Her yıl artırarak, gidiyoruz. Diyarbakır annelerinin yaptığı sadece terör örgütüne değil, terör örgütünü destekleyenlere de bir derstir. Bu terör örgütünü kadınlar ve anneler bitirecek."

Yeni Akit

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER