Başkan Erdoğan'ı hedef almışlardı! Skandal sınav sorusuna soruşturma başlatıldı

Marmara Üniversitesi’nde yapılan bir sınavda, skandal ifadelerin yer aldığı ortaya çıktı. İngilizce ağırlıklı Ekonomiye Giriş dersinin sınavında, Başkan Erdoğan’ın hedef alındığı belirlendi. Marmara Üniversitesi'nden yapılan açıklamada skandal ifadelerle ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu...

Başkan Erdoğan'ı hedef almışlardı! Skandal sınav sorusuna soruşturma başlatıldı

Marmara Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisi öğrencilere, siyasi propaganda içeren sorular sordu. Öğretim görevlisinin siyasi içerikli final soruları, sosyal medyada paylaşıldıktan sonra tepki çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edildiği anlaşılan sorularda, "Tayyip'e sor" ve "Tayyip her zaman kazanır" gibi saygısız ifadeler kullanıldı.

Ayrıca bir diğer soruda da "Küçük bir ticaret kasabasında herkes fındık yetiştiriyor. Kimi refahı serbest ticaret ile yükselir" sorusunun şıklarının birinde de "Tayyip her zaman kazanır" ifadesi yer aldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Marmara Üniversitesi'nde öğrencilere yöneltilen final sınavı sorularında Başkan Erdoğan'a yönelik skandal ifadeler kullanılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, İktisat Fakültesi İktisat Bölümünden bir öğretim elemanının, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 40/a maddesi ile görevlendirildiği Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde "Introduction to Economics I" dersinin final sınavını test olarak yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "Final sınavındaki seçeneklerden bazılarında, Sayın Cumhurbaşkanımızın adına yakışıksız bir biçimde gönderme yapıldığı ve öğrenciler üzerinde algı yaratılmaya çalışıldığı iddiaları üzerine adı geçen hakkında derhal idari soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

BAKAN VARANK'TAN SERT TEPKİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank skandal sınav sorusuna Twitter hesabından yaptığı paylaşımla sert tepki gösterdi. Bakan Varank, "Üniversiteleri bir bilim merkezi olarak değil de kokuşmuş ideolojilerinin arka bahçesi görenlerin eğitimden anladığı seviyesizlik ortada. Bu aşağılık politik ağzı rahatça kullanabilmek için hukuka uygun rektör atamalarını dahi militan eylemine çevirenlerin de asıl derdi budur!" dedi.

Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER