Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balgat'taki Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi binasına gelişinde Fatih Erbakan tarafından karşılandı.

Erdoğan'a, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve parti yetkilileri eşlik etti.

Erdoğan ve Erbakan'ın basına kapalı görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Erbakan, görüşmenin ardından Erdoğan'a makam aracına kadar eşlik etti.

ERBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın görüşmeye ilişkin bir açıklama yaptı.

''SEÇİME KENDİ LOGOMUZ VE ADAYLARIMIZLA GİRECEĞİZ''

Erbakan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

''Kendileriyle önümüzdeki seçim sürecinde yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Cumhur İttifakı'na katılmamız dolayısıyla birkez daha tebriklerini ilettiler. 14 Mayıs'ta milletvekili seçimlerine bütün seçim bölgelerinde kendi logomuz ve adaylarımız ile gireceğiz ancak partimiz Cumhur İttifakı çatısı altında yer alacak.

''HAYRA VESİLE, ŞERRE ENGEL OLAN BİR SİYASİ ANLAYIŞI ORTAYA KOYMUŞ BİR HAREKETİZ''

Bu ittifak kararımız belirli ilkeler ve prensipler üzerine inşa edilmiş bir karardır. İnanıyoruz ki ülkemizin milletimizin hayrına olan bu prensiplerimiz ilkelerimiz ortak hedeflerimiz haline dönüşecektir. Biz Milli Görüş hareketi olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi 50 yıllık siyasi geçmişimizde iktidarda da olsa muhalefette de olsa her zaman hayra vesile olan şerre engel olan bir siyasi anlayışı ortaya koymuş bir hareketiz.

''6'LI BİR KAOSA ÜLKEMİZİ, MİLLETİMİZİ TESLİM ETMEMEK ADINA MİLLİ VE KARARLI BİR ADIM ATTIK''

Geldiğimiz noktada 6'lı bir kaosa ülkemizi milletimizi teslim etmemek adına milli ve kararlı bir adım attık Cumhur İttifakı'na katılmakla. Ancak tabii ki bununla birlikte ilkelerimizden prensiplerimizden de taviz vermeyeceğiz. Dün hangi doğruları ve yanlışları dile getirdiysek bundan sonra da aynısını ifade etmeye devam edeceğiz. 14 Mayıs günü yapılacak seçimlerinin hemen ardından Cumhurbaşkanımız kuracağı hükümet ile bu prensiplerimiz ışığında faydalı hizmetleri hayata geçirecektir. Bizler de Milli Görüş Meclis'e sloganı ile TBMM'de en güçlü şekilde temsil edilerek milli, yapıcı, nezaket çerçevesindeki muhalefetimiz ile mutabakat metnimizdeki prensiplerin hayata geçmesinin takipçisi olacağız. 14 Mayıs'tan sonra TBMM çatısı altında hayra vesile olma ve şerre de fren olma fonksiyonumuzu çok daha etkili şekilde sürdüreceğiz.''

Baran Dergisi

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2023, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER