Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı!

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başkan Erdoğan, Oruç Reis'in araştırma yaptığı bölgede Navtex ilan eden Yunanistan'a çok açık uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı!

"YUNANİSTAN'I TÜRK DONANMASININ ÖNÜNE ATANLAR, YARIN YAŞANACAK BİR SIKINTIDA ORTADA GÖRÜNMEYECEK"

"Yunanistan yetkisiz şekilde ve şımarıkça bir edayla kendi Navtex mesajını yayınlamıştır. Yunanistan'ın böyle bir ilana hakkı yoktur. Bölgede bulunan tüm gemilerin kıyı ve seyrini tehlikeye atan bir şımarıklıktır. Komşuluk ilişkilerine aykırı bu tutumuyla Yunanistan kendi kendini içinden çıkamayacağı bir kaosun içine atmıştır. Yunanistan'ı Türk donanmasının önüne atanların yarın yaşanacak sıkıntıda ortada görünmeyeceklerini Yunanlı komşularımızın bilmesini mülahaza ediyoruz. Bu bölgede hakkını ve hukukunu korumak konusunda çok daha kararlı hareket edecektir. Bundan sonra ortaya çıkacak sonuçlara katlanmaya çalışanlar Navteks'te karşımıza çıkacaklardır. Uluslararası hukuka, iyi niyete aykırı bu tutumuyla Yunanistan kendi kendini içinden çıkamayacağı bir kaosun içine atmıştır. Bundan sonra bölgede tek zarar gören yine Yunanistan olacaktır.

Türkiye'ye karşı sergilediği ikiyüzlü tavır Avrupa Birliği'nin ilanının da sonu olmuştur. Benzer bir yaklaşıma Amerika'daki kimi çevrelerden de maruz kalıyoruz. Bu ülke yıllarca NATO ittifakının Doğu kanadının en güçlü ülkelerinden biri olan Türkiye'yi terörle mücadelesinde yalnız bırakmıştır. Bir terör devleti kurulmasının da önünü açtılar. Bu terör devletinin kurulmasıyla ilgili olarak da her türlü silah desteğini binlerce kamyonlarla, Fırat'ın doğusuna yığdılar. Bunları kendileriyle konuştuğumuz zaman yok böyle bir şey dediler. Hepsi var. Kayıtlarımızda, istihbari bilgilerimizde var. Hatta bununla kalmamış, PKK/YPG terör örgütüyle bir olup ülkemize karşı pozisyon aldılar. Ülkemiz terör örgütlerinin saldırılarına uğradığında kafasını çeviren, darbeye maruz kaldığında heyecanla bekleyen bu zihniyet demokrasinin yüz karasıdır."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER