Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emin Saraç'ın cenaze törenine katıldı

Fatih Camii'nde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emin Saraç'ı "Her fırsatta kendisinden istifade ettim" sözleriyle uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emin Saraç'ın cenaze törenine katıldı

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden hadis alimlerinden Muhammed Emin Saraç, Fatih Camisi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Emin Saraç'ın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören sırasında açıklamalarda bulundu.

"KENDİSİNDEN ÇOK İSTİFADE ETTİM"

Erdoğan, 60 yılı aşkın bir süre Fatih Camisi'nde tefsir, hadis ve fıkıh dersi veren ve yüzlerce talebe yetiştiren Emin Saraç için şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda musallada Hakk'a uğurlayacağımız muhterem hocamızı imam hatip okulları yıllarından itibaren tanıyorum. O günden son dönemde yaşadığı sıkıntılara kadar zaman zaman ziyaretlerine de gittim. Bu ziyaretlerimde de kendisinden çok ama çok istifade ettim. Hocamız gerçekten ömrü bir muhaddis olarak gerek tefsir, fıkıh ilminde olsun hocamız hep öncülük etti. Hep bu noktada ön aldı.

"YAKINDAN TANIDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

Dolayısıyla onun rahle-i tedrisinde bulunanlar da bundan sonraki süreci aynı anlayışla sürdüreceklerdir. Onların da vebali olur. Aldıkları emaneti sürdürmeleri lazım. Biz kendisini hep bir muhaddis, bir müfessir olarak iyi bildik, iyi tanıdık. Yakından tanıma fırsatını da bulduğumuz için mutluyuz. Rabbim, ebedi alemde de bizleri haşr-u cem eylesin."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER