Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz

Yeni yasama yılının açılışında, Meclis'te konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kürsüden enflasyon mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7. Dönem 6. Yasama Yılı'nda yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye Ekonomi Modeli ve enflasyona vurgu yaptı.

"Vatandaşların kayıplarını telafi etmek için yeni düzenlemeler yapacağız"

TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaşlar konusunda geçen yılın ocak ayında ciddi artırımlar yaptığını diye getirerek, "Enflasyondaki artışın insanlarımızın refah seviyelerindeki kaybı önlemek için, asgari ücreti, memur maaşlarımı, emekli maaşlarını, sosyal yardım rakamlarını yılbaşında ciddi oranda artırdık. Tammuz ayındaki ilave düzenlemelerle bu artışları daha da ileriye taşıdık. İnşallah önümüzdeki yılbaşında tüm ücretlilerin durumlarını, kayıplarını telafi edecek şekilde tekrar gözden geçireceğiz.

Dünyaya örnek olacağız

Hep söylediğim gibi hiç bir vatandaşımızı enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz. Gelişmiş ülkeler başka olmak üzere en büyük sorun olan enflasyonun yol açtığı kayıpları telafi konusunda da inşallah dünyaya örnek olacağız.

"Tedbrileri aldık"

Erdoğan, konuşmasında son dönemde yaşanan diöviz artışında alınna ekonmik tedbirleri sıralayarak, "Yaşananlar sıkıntıları, dalgalanmaları asla görmezden gelmiyoruz. Ülkemizin ve vatandaşlarımınız döviz kurundaki dengesiz yükselişten ve enflasyondaki fahiş artıştan kaynaklı refah kayıplarını, endişelerini, beklentilerini gayet iyi biliyoruz. Bunların önüne geçecek tedbirleri ilk günden itibaren almaya başladık. Hatırlarsanız geçtiğimiz aralık ayında döviz kurunda dengesiz yükseliş yaşanmaya başladığında aralarında Kur Korumalı Mevduat da olduğu bir dizi tedbirle paniğin önünü kesmiştik."

"Kendi ekonomik modelimizi geliştirdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada ekonomi modeline değinerek, "Türkiye Ekonomik Modeli"ne ilişkin bulguların dün yabancı akademisyenlerin katıldığı bir toplantıda gündeme getirildiğini belirterek, bu modelin çıkış noktasını şöyle dile getirdi:

"Ekonomi modelinde tercih değişikliğine durduk yere de gitmedik. Bugüne kadar ne kadar doğru olduğunu telkin edilen ekonomik politikaya karşı kendi modelimizi geliştirdik. Ülkemize eşsiz kazançlar kazandıracak yeni bir yol çizdik.

Ülkemiz açık saldırıya uğrayınca kendi modelimizi düzenledik

Şayet maç sürerken oyunun kurallarını bizim aleyhimize değiştirmeye çalışmasalardı, belki bir müddet daha buna ihtiyaç duymayabilirdik. Fakat ülkemiz açık bir ekonomik saldırıyla karşı karşıya kalınca sınırlarımızı korumak için ne yaptıysak, darbelere nasıl karşı çıktıysak buna da aynı tavrı sergiledik. Küresel gelişmelerin önümüze çıkardığı fırsatları da değerlendirerek 'olanda hayır vardır' anlayışıyla yönümüzü geleceğe çevirdik. Dünyanın ve ülkemizin tecrübelerinden en üst düzeyde istifadeyle kendi özgün ekonomi modelimizi inşa ettik. Evvela maruz kaldığımız saldırıların önünü kesecek tedbirleri aldık, mekanizmaları oluşturduk, kaynakları bulduk. Bununla birlikte kısa, orta ve uzun vadeli programlarımızı yeni ekonomi yaklaşımımıza uygun şekilde süratle güncelleyerek tutarlı bir yapı ortaya çıkardık. Her aşamada bu modelin teorik çerçevesini de uygulamalarının sonuçlarını da hedeflerimizi de milletimizle paylaştık, paylaşmayı sürdürüyoruz

Ekonomik modelin temelinde "insan" var

Türkiye Ekonomi Modeli'nin başarısında ve kabul görmesinde geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız altyapı sayesinde sahip olduğumuz üretim ve istihdam gücünün çok büyük katkısı vardır. Çünkü bizim 'yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmek' olarak özetlediğimiz ekonomi modelimizin merkezinde insan vardır, insanımız vardır. Modeli, her bir vatandaşımızın iş ve aş sahibi olarak geleceğine güvenle bakmasını sağlamak, bunu da yatırımı, üretimi, ihracatı geliştirerek yapacak şekilde kurguladık.

Gerçekleri önceden gördük

Bizim farkımız gerçekleri önceden görüp, pozisyonumuzu erkenden almış olmamızdır.

Kaynak: En Son Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER