Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zulme karşı en yüksek eda ile haykıracağız

Türkiye'nin İsrail zulmüne yüksek sesle karşı çıkmasını eleştirenlere işaret eden Erdoğan, "Erdoğan bu şekilde konuşmamalı diyorlar. Zulme karşı en yüksek eda ile haykıracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zulme karşı en yüksek eda ile haykıracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda gençlerle buluştu.

Erdoğan'ın gündeminde, İsrail'in Filistin'e yönelik kanlı saldırıları vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in masum sivilleri hedef almasına bir kez daha sert tepki gösterdi.

"NE YAPMALI, ALKIŞ MI TUTMALI"

Masum insanların ağır silahlarla öldürüldüğünü belirten Erdoğan, demokrasi ve insan haklarından bahseden ülkelerin katliama sessiz kaldığına dikkat çekerek, "Ne diyorlar? Erdoğan bu şekilde konuşmamalı. Ne yapmalı? Alkış mı tutmalı? Biz zulmü gördüğümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız." dedi.

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

"DEMOKRASİ DERSİ VERENLER SESSİZCE SEYREDİYOR"

"İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Filistin topraklarında başlayan katliamlar, sürgünler, baskınlar, haydutluklar son haftalarda yeniden zirve yapmıştır.

Herkesin gözü önünde çoğu çocuk ve kadın yüzlerce masum insan teknolojinin son ürünü ağır silahlarla öldürülüyor. On binlerce insanın evleri başlarına yıkılıyor. Dünyaya demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet, özgürlük, güvenlik vaazı veren uluslararası kurumlar ve devletler ise bu zulmü sessizce seyrediyor.

"NE DİYORLAR, ERDOĞAN BU ŞEKİLDE KONUŞMAMALI"

Öbür taraftan bize de ne diyorlar? Erdoğan bu şekilde konuşmamalı. Ne yapmalı? Alkış mı tutmalı? Biz zulmü gördüğümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız. Zira biz, 'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem. Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem' diyerek yola çıktı. Çünkü biz kanayan bir yara gördük mü ciğerimiz yanar.

İşte Filistin'de gördüğünüz gibi 8 yaşında, 10 yaşındaki çocuğun babası, annesi, kardeşleri şehit ediliyor. O çırpınarak, ağlayarak onların arkasından gidiyor ve şu ifadeye bakın: 'Baba yolun açık olsun.' Babası için şehadete kavuştuğu bu yolculukta 'yolun açık olsun' diyecek kadar bizim şuurumuz var. Biz de o yavruyla beraber bu şehadet yoluna çıkanlara 'yolunuz ve yolumuz açık olsun' diyoruz."

"HAKLININ GÜÇLÜ OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Birileri şöyle demiş, böyle demiş. Onlar bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren; eğer hak, adalet, demokrasi diyorsak gereğini yapacacağız. Güçlüyüm, öyleyse haklıyım. Hayır. Güçlü her zaman haklı diye bir şey yok. Haklının güçlü olduğuna inandığımız bir dünyayı kurmak için Türkiye var.

Son nefesini her masum çocuğun feryadı, evi başına yıkılan her masum insanın çığlığı dünyadaki tüm siyasi, ideolojik, ekonomik çıkar hesaplarını kökünden sarsmaya yeterli olmalıdır. Kudüs'te, Gazze'de ve diğer tüm Filistin şehirlerinde ölen çocuklar değil, insanlığın bizatihi kendisidir. Yıkılan evler Filistinlilerin değil, insanlığın başına çökmektedir.

"BEDEL ÖDEMEKTEN ASLA ÇEKİNMEYECEĞİZ"

Bugün İsrail'in zulmü altında inleyen insanların feryatlarına kulak tıkayanlar, hakları alçakça çiğnenen mazlumları görmezden gelenler, aslında kendi felaketlerinin zeminin hazırlamaktadır. Medeniyetimizin ve ecdadımızın bize emri zalime karşı çıkmak, mazluma kol kanat germektir.

Gençlerimizle birlikte dünyanın her yerinde olduğu gibi Filistin'le yaşanan zulme karşı çıkmayı sürdüreceğiz. Gençlerimizle birlikte kapımıza sığınanlara veya elimizin ulaştığı tüm mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Şayet zulme direnmek ve mazluma sahip çıkmak için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa bunu da ödemekten asla çekinmeyeceğiz."

AA

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2021, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER