Erdoğan'dan 'Suriye'de ne işimiz var' diyenlere cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Türkiye'nin Suriye'de ne işi olduğunu soranlar, ya gafildir ya da bu ülkenin hasmıdır dedi.

Erdoğan'dan 'Suriye'de ne işimiz var' diyenlere cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında kameralar karşısına geçti.

Türkiye ve dünya siyasetine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, Suriye'de yapılan anlaşmalara uyulmadığını söyledi.

"TÜRK ASKERİNİN KANININ AKTIĞI YERDE.."

Cumhurbaşkanı, "Türk askerinin kanının aktığı yerde hiçbir şeyin aynı şekilde devam etmesine izin vermeyiz." dedi.

"HER KİM TÜRKİYE'NİN SURİYE'DE NE İŞİ VAR DİYE SORUYORSA..."

Erdoğan, "Her kim Türkiye'nin Suriye'de ne işi var diye soruyorsa, bilin ki ya gafildir ya da bu ülkenin hasmıdır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bazıları 'Sizin Suriye topraklarında ne işiniz var?' diyor. Amerika'yı da davet etmedi. Elimizde kapı gibi Adana mutabakatı anlaşması var biz bu anlaşma gereği oradayız. Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı 4 bin 500'ü buldu. İdlib'de gözlem noktası kurduk. Tüm bu süreçleri Amerika ile Rusya ile birlikte en üst düzeyde tesis ettiğimiz temaslarla yürüttük. Güney sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturma gayretleri hiç durmadı. Aslında dert petrol kuyularıydı. Kimin iştahını kabarttığı da ortadaydı. 2019 Ekim ayında Amerika ile mutabakatı sağlayarak Barış Pınarı Harekatı'nı başlattık. Suriye'de anlaşmalara uyulmuyor. Önceki gün askerlerimize yapılan saldırı Türkiye açısından Suriye'de yeni bir dönemin miladıdır. Türk askerinin kanının aktığı bir yerde hiçbir şeyin aynı şekilde devam etmesine izin veremeyiz. Her kim, 'Türkiye'nin Suriye'de ne iş var?' diye soruyorsa bilin ki ya gafildir ya da taammüden bu milletin ve ülkenin hasmıdır.

'Ne işimiz var orada' diyor Bay Kemal. Bay Kemal; Misak-ı Milli'nin altında kimin imzası var önce onu bir araştır. Sen hep diyorsun ya 'CHP Atatürk'ün partisidir' Ama sen kimin partisinin olduğunun bile farkında değilsin.

AMERİKA'NIN ORTA DOĞU PLANI

"Bu bir barış değil işgal ve ilhak planıdır. Kudüs davasına sahip çıkıyoruz tarihimizin gereği neyse yaptık yapacağız. Birbirlerine düştüler. Trump, Pelosi'nin elini sıkmıyor. Pelosi, Trump'ın konuşma metnini yırtıyor atıyor. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Açıklanan planın yegane hedefi, 70 yıldır aralıksız süren İsrail'in işgal, yıkım ve gasp politikalarına meşruiyet kazandırmaktır."

Kaynak: En Son Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER