Hatay'da "dinler arası diyalog" propagandası

EXPO 2021 Hatay, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle kapılarını misafirlerine açtı. Organizasyonun olimpiyatları aratmayan açılış seremonisinde “dinler arası diyalog” ve “üç semavi dinin eşitliği” temalı gösteri sunuldu.

Hatay'da "dinler arası diyalog" propagandası

Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan ve bu yıla ertelenen EXPO 2021 Hatay Fuarı, beş gün önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı programla açıldı.

İki gün süren açılış seremonisine “Hatay: Zamanın Efsanesi” adlı dans gösterisi damga vurdu. Olimpiyat Oyunları’nı aratmayan etkinlikte, “dinler arası diyalog” ve “üç semavi dinin eşitliği” temalı gösteri sunuldu.

Hatay’ın çağlar boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetlerden yola çıkılarak oluşturulan hikaye kurgusuna göre, Yahudi bir hahamın elindeki kandil ateşi ile tüm dinlerin ve insanlığın merhamet ateşini yakması ve dünyanın nefret ve kötülükten kurtulması teması işlendi.

Bu proje için özel olarak seçilen 50 kişilik profesyonel dans topluluğu ve sirk sanatçıları tarafından icra edilen gösteride hiçbir masraftan kaçınılmadığı görüldü.

İYİ PARTİ GENEL SEKRETERİ DE TÖRENE KATILDI

Medeniyetler Bahçesi ana temasıyla düzenlenen organizasyona Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, CHP'li yöneticiler, milletvekilleri, belediye başkanları ile yerli ve yabancı misafirler katıldı.

Büyük oranda yurtdışı finansmanı ile düzenlenen EXPO 2021 Hatay’da şehrin farklı kültürlerin ve farklı inançların bir arada yaşadığı, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti olduğu vurgulandı.

Program kapsamında 31 Mart’ta Antakya ilçesindeki fuar alanına gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXPO için yapılan 1600 metrekarelik Ortak Varoluş Mozaiği'nin son taşlarını koydu.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra fuar alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Katıldığı açılış töreninde konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Türkiye´yi aydınlığa çıkarmakta kararlıyız.” dedi.

ortadoguhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER