İstanbul'da şok görüntüler! Sosyal mesafe hiçe sayıldı

İstanbul'da semt pazarlarında zabıta tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemlere uyulmadı. Pazara akın eden vatandaşlar sosyal mesafeyi hiçe sayarken sebze ve meyveleri elleriyle seçti.

İstanbul'da şok görüntüler! Sosyal mesafe hiçe sayıldı

Esenler'de kurulan semt pazarına akın eden vatandaşlar, koronavirüs salgınıyla mücadele etme kapsamında alınan önlemleri hiçe saydı. Maske takmayı ihmal etmeyen vatandaşlar, sosyal mesafe kuralını ise hiçe saydı. Vatandaşlar, yasak olmasına rağmen sebze ve meyveleri elleriyle seçti. Adım atacak yer kalmayan semt pazarında zabıta ekipleri sık sık megafonla vatandaşlara, sosyal mesafeye uymaları ve sebze ile meyveleri elleriyle seçmemeleri konusunda uyarıda bulundu. 

SANCAKTEPE'DE PAZARDA YOĞUNLUK... SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI

Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi'nde kurulan semt pazarında koronavirüs önlemleri arasında yer alan sosyal mesafenin korunması uyarıları hiçe sayıldı.  Alışverişe gelenlerin büyük yoğunluk oluşturduğu pazarın giriş ve çıkışlarına el dezenfektanı istasyonu koyulurken, zabıta ekipleri tarafından vatandaşlara maske dağıtıldı.

Alışveriş yapan vatandaşların çoğunun maske taktığı görüldü.  Pazara gelen bazı vatandaşlar yasak olmasına rağmen elleriyle sebze ve meyve seçti, kalabalıkta sosyal mesafe kuralına ise uyulmadı. Alışverişe gelenlerden Medine Güneş ‘’Pazarda tek tük maskesiz vatandaş görüyoruz. Pazar esnafı elle seçmeye müsaade etmiyor.’’ Şeklinde konuştu.

Pazar esnafı Metin Oğul da ‘’Sultanbeyli, Pendik, Sancaktepe esnafıyım. Benim normalde giyim tezgahım var. Yasak sebebiyle şu an limon satıyorum. Giyim tezgahımızı açamıyoruz. Komşularımız da çok çeşit olduğundan dolayı biz çeşitli ürün alıp getirip satamıyoruz. Pazarda bazen maskesiz müşterilere denk geliyoruz. Elimizden geldiği kadar kendimiz veriyoruz. Kendimiz de eldiven takıyoruz. Bu konuda biraz hassas davranıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

DHA

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2020, 23:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Murat
Mehmet Murat - 4 yıl Önce

Allah'ın dediği olur

SIRADAKİ HABER