İstanbul için son dakika heyecanlandıran duyuru! Meteoroloji açıkladı: 10-20 santim kar geliyor

Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporunda Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne sarı kodlu uyarıda bulunuldu. İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı, etkili oldu. İstanbul'da kar yağışının bugün daha yoğun olacağı duyurulurken, 10-20 santim kar yağabileceği belirtildi.

İstanbul için son dakika heyecanlandıran duyuru! Meteoroloji açıkladı: 10-20 santim kar geliyor

İstanbul'da beklenen kar yağışı Anadolu yakasında etkili oldu. Lapa lapa yağan kar yağışıyla birlikte Çamlıca tepesi beyaza büründü. Kar yağışıyla birlikte görüntülenen İstanbul boğazı ve Büyük Çamlıca Camii eşsiz manzara oluşturdu.

İstanbul'da birkaç gündür etkisini gösteren yağışlı hava yerini kar yağışına bıraktı. İstanbul'da bazı ilçelerde kar yağışı başlarken özellikle Anadolu yakasında bulunan Çamlıca tepesine lapa lapa yağan karla birlikte beyaza büründü. Yağan karla birlikte görüntülenen İstanbul boğazı ve Çamlıca Camii eşsiz manzara oluşturdu.

SON YILLARDA GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL TAHMİN HARİTASI, İSTANBUL'A 10-20 SANTİM KAR YAĞABİLİR'

Marmara Bölgesi'nin güneyinde bu gece saatlerinden itibaren beklenen kar yağışının, yarın öğle saatlerine kadar Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Öte yandan, Meteroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Müdürü Ahmet Uçar, Twitter hesabından 'kar ne zaman yağacak' sorusuna yanıt verdi.

"Son yıllarda gördüğüm en güzel 500 mb tahmin haritası Gelen hava kütlesi polar değil kutupsal diyebileceğimiz bir yükseklik ve sıcaklığı sahip 522 dam yükseklik ve -41 derecelik sıcaklık değeri İstanbul ve Marmara üzerinde." ifadelerini kullanan Uçar, "İstanbul'da Cumartesi öğleden sonra başlayacak yağmur ve karla karışık yağmurun pazar sabahı il genelinde yoğun kar yağışı şekline döneceği ve gün boyu devam edeceği tahmin ediliyor. Kanaatime göre Marmara kıyılarında 5-10 cm, diğer yerlerde 10-20 cm kar yağabilir." diye konuştu.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul'a kar yağışı geliyor. İstanbul Valiliği, ilde cuma günü karla karışık yağmurlu, cumartesi günü aralıklı kar yağışının beklendiğini bildirdi.

İstanbul'da beklenen kar yağışıyla ilgili müjdeli haber geldi. Valilik'ten yapılan açıklamada, cumartesi günü karla karışık yağacak yağmurun akşam saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bırakması beklendiği belirtildi.

İstanbul Valiliğinin sitesinden yapılan açıklamada, havanın yarın ve cuma günü aralıklı yağmurlu geçmesi beklendiği, cumartesi akşam saatlerinde kar yağışlı geçmesi tahmin edildiği aktarıldı. 

BURSA İÇİN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyinde beklenen kar yağışının, yarın öğle saatlerine kadar Bursa, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi

İSTANBUL'DA BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

15.01.2021 Cuma: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde başlayıp öğle saatlerine kadar karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 1° / 5° derece olması bekleniyor.

16.01.2021 Cumartesi: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 0° / 4° derece olması bekleniyor.

17.01.2021 Pazar: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 0° / 2° derece olması bekleniyor.

18.01.2021 Pazartesi: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının -2° / 4° derece olması bekleniyor.

Rüzgârın; Kuzey ve Kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların; hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. 

BURSA İÇİN KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa'da gece saatlerinde başlaması beklenen kuvvetli kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyinde beklenen kar yağışının, yarın öğle saatlerine kadar Bursa, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Bursa için kar uyarısıBursa için kar uyarısı

VALİLİK: DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUUN

Valilikten yapılan açıklamada, "Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren beklenen kar yağışının yarın (cuma) öğle saatlerine kadar Bursa çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm) olması beklendiğinden buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İL İL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Son dakika: Meteoroloji'den 40 il için peş peşe uyarılar! Kara kış kapıya dayandıSon dakika: Meteoroloji'den 40 il için peş peşe uyarılar! Kara kış kapıya dayandı

4 İL İÇİN 'ÇIĞ' UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu olması, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Öte yandan Doğu Anadolu'daki Van, Bitlis, Muş ve Hakkari için de çığ uyarısı yapıldı.

Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi için beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışlarının kuvvetli olması nedeniyle ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma, don ve görüş mesafesinde düşme gibi olumsuzluklar ile eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

BARTIN'DA YÜKSEK KESİMLERDE KAR ETKİLİ OLUYOR

Bartın'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Yüksek kesimlere çıkan vatandaşlar, kar yağışının keyfini çıkardı. 



Bartın Ulus ve Kastamonu Pınarbaşı yolundaki 1030 rakımlı Soğucaksu geçidinde sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığının 10 santime ulaştığı bölgede, Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olmasıyla vatandaşlar araçlarıyla bölgeye gelerek kar yağışının keyfini çıkardı.

BURSA ULUDAĞ'DA KAR YARIM METREYİ AŞTI

Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'da gece boyu etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı yarım metreyi aştı. 3 günlük yağmur yağışının Bursa'daki barajlardaki su rezervini 15 gün artırdı.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Oteller Bölgesi'ndeki kar kalınlığı gece etkili olan yağışın ardından yarım metreyi aştı.

Hava sıcaklığının gece eksi 16'ya kadar düştüğü Uludağ'da kar yağışı tatilcileri ve turizmcileri sevindirdi. Sabaha kadar Uludağ'da kar yağışı etkili olurken, karayolları ekipleri de yol açma çalışmalarını sürdürdü. Jandarma Komutanlığı ekipleri de zincirsiz araçların Uludağ'a çıkışına izin vermiyor.

Tatilcilerin dışarda park ettikleri araçlar kar altında kalırken, kayak pistlerinin de kısa sürede açılmasının beklendiği öğrenildi.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Marmara Bölgesi'nin yarın, ilk saatlerden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerin etkisi altına gireceği açıklandı. Sıcaklıkların mevsim normallerinin de altına düşmesiyle bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin de altına düşmesiyle bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Sıcaklıkların düşmesiyle ulaşımda görülebilecek aksamaların yanında, zirai faaliyetlerine devam eden üreticilerin buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Yedi Gündem

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2021, 16:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Murat
Mehmet Murat - 3 yıl Önce

ALLAH C.C RAHMETini bol bol hayırlısıyla yağdırsın

SIRADAKİ HABER