İsveç’ten PKK propagandasına savunma: Kınadık

İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılan PKK propagandasını Dışişleri Bakanlığı, “İsveç bir terör örgütü olan PKK'yı açıkça kınamıştır ve İsveç terörün her türlüsünü kınamaktadır.” şeklinde gülünç ifadelerle savundu.

İsveç’ten PKK propagandasına savunma: Kınadık

İsveç Dışişleri Bakanlığı, başkentte yapılan PKK propagandasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“İLGİLİ TEDBİRLER ALINMIŞTIR”

İsveç Dışişleri Bakanlığı yapılan açıklamada, "Manipüle edildiğine inandığımız mesajlar ve görüntüler sosyal medyada İsveç'in PKK'yı desteklediğini iddia edilerek dolaşıyor. İlgili tedbirler alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

“İSVEÇ BİR TERÖR ÖRGÜTÜ OLAN PKK'YI AÇIKÇA KINAMIŞTIR”

Açıklamada olayın kötü bir kampanya olduğuna işaret edilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu, açık bir şekilde İsveç'in NATO'ya katılımını engellemek amacıyla kasıtlı ve kötü niyetli bir etki kampanyasıdır. İsveç bir terör örgütü olan PKK'yı açıkça kınamıştır ve İsveç terörün her türlüsünü kınamaktadır. Dışişleri Bakanı Ann Linde, hiçbir zaman PKK'ya destek ifadesinde bulunmadı ve manipüle edilmiş videoyu ve PKK'yı şiddetle reddediyor."

‘İSVEÇ POLİSİ GÖRÜNTÜLERİ DOĞRULADI’

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah diplomatik polisle yaptığı görüşmede olayı doğruladığını söyledi.

Yunt, " Polis, Stockholm'de Globen Avicii Arena Spor Salonu'ndaki görüntüyü doğruladı. Stockholm'deki tarihi belediye binasına yansıtılan görüntünün de büyük ihtimalle doğru olduğunu belirtti." dedi.

STOCKHOLM’DE PKK PROPAGANDASI

Terör örgütü YPG/PKK'nın İsveç ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında, projeksiyonla terör örgütüne ait sembollerin başkent Stockholm'deki tarihi belediye binasına ve Globen Avicii Arena Spor Salonu'nun tavanına yansıtıldığına dair görüntüler paylaşılmıştı.

Diriliş Postası

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER