Kabil'de patlama meydana geldi !

Afganistan'ın başkenti Kabil'de havalimanı yakınındaki patlama meydana geldiği ifade edildi.

Kabil'de patlama meydana geldi !

 Afganistan'ın başkenti Kabil'de havalimanı yakınındaki patlama meydana geldiği ifade edildi. Associated Press'te yer alan habere göre, patlama sonrası bir çocuk hayatını kaybetti.

Associated Press'in güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Kabil Havalimanı yakınlarında meydana gelen roket saldırısında bir çocuğun hayatını kaybettiği aktarıldı.

Alınan bilgilere göre havaalanı yakınındaki patlamanın nedeninin top mermisi olduğu söylendi. Henüz can kaybına ilişkin bir bilginin verilmediği ifade edilirken, patlamanın intihar saldırısı olmadığı belirtildi.

"ABD SALDIRI OLABİLİR" DEMİŞTİ

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki durumu "son derece tehlikeli" olarak niteleyerek, yüksek olasılıkla 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'na yönelik bir saldırının daha düzenlenebileceğini belirtmişti.

Biden, "Bu saldırı son değildi. O (Kabil'de 13 Amerikan askerinin öldürüldüğü) menfur saldırıya karışan herkesi yakalamaya ve bedelini ödetmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Askerlerinin güvenliğine öncelik vermek üzere her türlü önlemi aldıklarını vurgulayan Biden, "Sahadaki durum son derece tehlikeli olmaya devam ediyor ve havaalanına yeni bir terör saldırısı tehdidi yüksek. Komutanlarımız 24 ila 36 saat içinde yeni bir saldırı olasılığının yüksek olduğunu bildirdiler." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER