Karanlık Oda TV'de bir isme daha tutuklama talebi

Türkiye düşmanlarının menfaatine çalışan karanlık Oda TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, savcılık tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Karanlık Oda TV'de bir isme daha tutuklama talebi

Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun tutuklanmasının ardından ifadeye çağrılan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın savcılığa ifade verme işlemi başladı.

Pehlivan, Cumhuriyet Savcısı Yakup Ali Kahveci’ye ifade verdi. İfade işleminin bitmesinin ardından savcının vereceği karar bekleniyor. Pehlivan, Savcılık tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

MİT mensubunu ifşa ettiler

Odatv MİT haberi ile Libya'da şehit düşen bir MİT mensubunun cenazesinin haberini yaparap MİT yasasına göre suç işledi. Odatv'de yayımlanan haberle ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve İstanbul Adliyesine getirilen Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27'nci Maddesi kapsamında tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmiş, Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği de ifadesini aldığı şüpheli Terkoğlu ve Kılınç'ın tutuklanmasına karar vermişti.

Pehlivan, İstanbul Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada Odatv'ye getirilen erişim engeline ve Barış Terkoğlu'nun sabaha karşı evinden gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Pehlivan, "Barış Terkoğlu ve biz 19 ay Silivri cezaevinde tutuklu kaldık ve o duvarları aşıp çıktık gazeteciliğe devam ettik. Biz 2011 Türkiye’sinde bunları yaşarken Odatv kapatılmadı. FETÖ, Odatv’yi kapatmadı. Ama bugünün hükümeti, bugünün devlet erkleri Odatv’yi kapattı. Ben şu an BTK’nın idari tedbir ve geçici olarak kapattığı iddiasıyla okuruna ulaşamayan Odatv’nin yayın yönetmeniyim. Burada Barış’ın da şüpheli olduğu davanın büyük ihtimalle sanığı olacağım. Onun için çağırdılar. İfadeye vermeye geldim. Bana yapılan usulün aynısı Barış Terkoğlu’na da yapılabilirdi. Tıpkı Fettullahçılar gibi sabahın dördünde o eve polis gitmeyebilirdi" diye konuştu.

Kaynak: Yeni Akit

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER