Mehmet Görmez: Yaradan, depremden nice eşsiz dirilişler çıkaracaktır

Elbette el açıp Rabbimize dua etmek önemlidir. Ancak en kabule şayan dua fiili duadır. Rabbimizin inayetiyle bu sıkıntılar geçecektir.

Mehmet Görmez: Yaradan, depremden nice eşsiz dirilişler çıkaracaktır

Diyanet İşleri eski Başkanı, İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Depremin Manevi Yaralarını Sarmak, Afetten Rahmete” başlıklı konuşma yayınladı.

“Canlarımız enkaz altındayken vaaz edecek değilim” diyen Görmez, “Küçük acılar için çok şey söylenebilir, ama bunun gibi büyük acılar bizi sükuta davet eder. Bizi sadece susturur. Susturmalı da. Canlarımız enkaz altındayken vaaz edecek değilim. Bugün herkesin pek çok sözü erteleme günüdür. Bugün taziye günüdür. Bugün umutları yeniden yeşertme günüdür. Her cana kavuşmak için dua günüdür. Elleriyle beton kazıyıp can kurtaran kardeşlerimize minnet ve şükran günüdür. Bugün yüreklerimizdeki zelzeleleri dindirme zamanıdır. Sadece toprak altındaki fay hatlarına değil, bizi millet yapan o değerler sisteminin üzerine dayandığı fay hatlarına hep birlikte dikkat kesilme zamanıdır” dedi.

DERDİMİZDEN İNŞALLAH DEVALAR ÇIKARACAĞIZ

Görmez’in konuşması şöyle:

Bu millet çok acılar çekti. Çokça darlıklar nice işgaller gördü. Vuruldu, yandı, sele kapıldı. Bunların çoğunu tarih kitaplarında görüyoruz. Bazılarına bizzat şahit olduk. Bugün ise canımız tarifsiz yanıyor. Bugün tarihin kendisiyiz. Çaresizliğin tam ortasındayız. Şimdi çocuklarımıza onurla okuyacakları yeni bir tarih yazma zamanı.

Toprağımız sarsıldı fakat aziz milletimiz sarsılmadı. Unutmayalım ki insanlığımızın sarsılması, inancımızın sarsılması, yeryüzünün sarsılmasından daha yıkıcıdır. Yüreklerimizi parçalayan bu acı bizi yekpare yaptı, yekvücut olduk. Derdimizden inşallah devalar çıkaracağız. Sancılarımızdan şifalar bulacağız inşallah.

Hayatın kaçınılmaz acıları, umulmadık kederleri, tahmin edilemez kırıklıkları karşısında kendi içimize döndük. Aramızdaki yabancılıklar kalktı, sınırlar eridi. Artık aynı duanın avuçlarında birer can olduk. Bir olduk, birlik olduk. Birbirimiz için varolmayı öğrendik. Tanımadığımız insanların nefesleriyle nefes alır olduk.

ÖLÜDEN DİRİ ÇIKARAN YARATAN BUNCA ÖLÜMDEN NİCE DİRİLİŞLER ÇIKARACAKTIR

Can bahşedilenlerin haberleriyle heyecanlanıyoruz bir haftadır. Bakın enkaz altından çıkan her canla nasıl da seviniyoruz. Bebeklerin o şaşkın bakışları sona erince, çocukların masum bekleyişleri bitince, yetişkinlerin acı çaresizlikleri kurtuluşa erince ne kadar da seviniyoruz. Hiç tanımadığımız insanların nefes alışıyla sevinmeyi öğretti bütün bu olanlar. Öyleyse şimdi aldığımız bu dersi bitirme zamanı… Gelin hep birlikte birbirimize teselli olalım. Devamı için:

Risalehaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER