Mevlana'yı diline dolayıp stand-up yaptığını sanıyordu! Gözaltına altına alındı

Stand-up gösterisinde Mevlana, Şems Tebriz-i, Konya ve Konyalılar hakkında aşağılayıcı sözlerde bulunan şahıs için yakalama kararı çıkartıldı.

Mevlana'yı diline dolayıp stand-up yaptığını sanıyordu! Gözaltına altına alındı

Emre G. adlı stand-up'çının, gösterisinde Mevlana, Şems Tebriz-i, Konya ve Konyalılar hakkında aşağılayıcı kendince şakalar yaptığı görüntüler, sosyal medyada büyük tepki gördü.

Mevlana için çirkin ithamlarda bulunan Emre G., Mevlana'nın hemcinsiyle ilişki yaşadığını belirtirken Atatürk'ün de alkolik olduğunu söyledi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Görüntülerin sosyal medya üzerinden yayılmasının ardından Başsavcılık inceleme başlatarak, Emre G. hakkında yakalama kararı çıkartıldığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sosyal medya paylaşım sitelerinde yayınlanan Mevlana, Şems Tebriz-i ile Konya’mızı ve Konyalı vatandaşlarımızı aşağılayıcı şekilde konuşma gerçekleştirilmesi ve sosyal medyada yayınlanması ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile söz konusu video içeriği nedeniyle şüpheli Emre G. isimli şahıs hakkında Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki yasaya muhalefetten, 'kişinin hatırasına hakaret suçu ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu' maddeleri gereğince soruşturma başlatılmış olup, şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilmekle birlikte soruşturma titizlikle yürütülmektedir." ifadesi kullanıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER