"Olayın nereden ve nasıl koordine edildiğini biliyoruz"

Dün Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından ilk detayları paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, ABD’yi işaret etti. ABD Büyükelçiliği'nin taziye dileklerini kabul etmediklerini ve müttefiklik ilişkisinin sorgulanması gerektiğini sözlerine ekleyen Soylu, "Olayın nereden ve nasıl koordine edildiğini biliyoruz." dedi.

"Olayın nereden ve nasıl koordine edildiğini biliyoruz"

Sözde müttefik gerçekte ise baş düşmanımız olan ABD uzun bir süredir Türkiye etrafındaki kuşatmayı genişletiyor. Suriye’nin kuzeyinde YPG’den bir ordu oluşturan, Irak’ın kuzeyinde PKK başta olmak üzere Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren yapıları destekleyen ABD’nin senelerdir yaptığı askerî yığınak ile Yunanistan’ı bir üsse dönüştürmesinin yanında Gürcistan gibi Türkiye’ye komşu ülkelerle yaptığı silah anlaşmaları da malûm… Yani Türkiye ABD tarafından kelimenin tam anlamıyla kuşatılmış vaziyette…

Dün Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından ilk detayları paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, ABD’yi işaret etti.

Kimsenin coğrafyasında Kobani'nin, Tel Rıfat'ın, Münbiç'in Nusaybin'in, Kamışlı'nın olmadığını aktaran Soylu “Bu eylemi gerçekleştirenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç merak etmesinler, karşılığını daha ağır vereceğiz. Bugün Amerika tarafından yapılan taziye mesajını da katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gibi değerlendirmenin esas olduğunu ben düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçiliği'nin taziye dileklerini kabul etmediklerini ve müttefiklik ilişkisinin sorgulanması gerektiğini sözlerine ekleyen Soylu, "Olayın nereden ve nasıl koordine edildiğini biliyoruz." dedi. Olay sonrası yapılan teknik dinlemenin detaylarını paylaşan Soylu, "Teröristi yakalamasaydık Yunanistan'a kaçıracaklardı." ifadelerini kullandı.

Baran Dergisi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER