Şanlıurfa'da tevhit bayraklı 'hilafet' gösterisine soruşturma

Şanlıurfa'da İsrail'i protesto amacıyla düzenlenen eylemde 'şeriat' istendiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Şanlıurfa'da tevhit bayraklı 'hilafet' gösterisine soruşturma

Şanlıurfa'da İsrail'i protesto amacıyla düzenlenen eylemde 'şeriat istendiği' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Balıklıgöl'de Kadir Gecesi'nde Köklü Değişim tarafından düzenlenen eylemde siyah tevhit bayrakları açılırken, İsrail'in son dönemde Filistin'deki saldırıları protesto edildi.

Protestocular, İsrail'in saldırılarına son verilmesinin "şeriatı tatbik edecek bir hilafet devletinin kurulmasıyla mümkün olduğunu" belirtti.

Sosyal medyada belirli kesimler, Şanlıurfa'da gerçekleştirilen eylemi hedef alarak aleyhte ifadeler kullandı. Bunun ardından olaya dair soruşturma başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"27.04.2022 Çarşamba günü Balıklıgöl Platosunda bulunan Dergah Camiinde kılınan teravih namazı çıkışında yaklaşık 200 kişiden oluşan bir grup tarafından 21.30-21.50 saatleri arasında İsrail'i kınama amacıyla basın açıklaması yapılmış ve okunan duaların ardından, topluluğun emniyet güçlerimizin uyarıları üzerine dağılmaları sağlanmıştır. Basın açıklaması sırasında meydana geldiği iddia edilen ve sosyal medya platformlarında dile getirilen hususlarla ilgili başlatılan adli tahkikat devam etmektedir."

Olaylar sonrasında Hizbut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar yaptığı açıklamada, “Her sene olduğu gibi bu sene Ramazan ayında da işgalci ‘İsrail’ Filistinli kardeşlerimizi katletti, Aksa’yı kirletti. Ve biz bunun üzerine çıktık ‘‘İsrail’i Telin Ediyoruz, Dualarda Birleşiyoruz.’ diyerek 21 farklı şehirde basın açıklamaları ve dualar yaptık. Meydanlarda camilerde kalbimiz Kudüs ile attı. Kadir Gecesi’nde Şanlıurfa’da yaptığımız kunut amelinde Müslümanların taşıdığı Kelime-i Tevhid bayrağı ‘Gezici’ bir avuç Kemalist’i ve üç beş laik medya organını harekete geçirdi." ifadelerini kullandı.

Kar, "Kelime-i Tevhid bayrağına öfke kusup bizi hedef gösterdiler. Hilâfet çağrısı yaptığımızı söylediler. Evet! Hilâfet çağrısı yaptık, çünkü Kudüs ancak Hilâfet ile kurtulur. Çünkü Kudüs ancak orduların harekete geçmesi ile kurtulur." şeklinde konuştu.

Mepa News

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER