Türkiye için 2050 öngörüsü, Amerikalıları endişelendiriyor

Stratfor'un Türkiye'nin etki alanlarını öngördüğü 2050 haritası, yabancıların elde ele dolaştırdığı bir belge haline geldi.

Türkiye için 2050 öngörüsü, Amerikalıları endişelendiriyor

Türkiye'nin Orta Doğu ve Akdeniz'den Orta Asya'ya uzanan bir coğrafyada etkinliğini artırması, bölge ülkelerinden çok Batılı güçleri tedirgin ediyor.

STRATFOR'UN TÜRKİYE HARİTASI

Daha önce parçalanmış Türkiye haritasını da ilk yayınlayan düşünce kuruluşu Stratfor'un kurucusu Geore Friedman'ın 'Gelecek 100 Yıl' kitabında yer alan, Türkiye için 2050 yılında öngördüğü etki alanlarını gösteren harita, yabancılar tarafından sosyal medyada paylaşılıyor.

2050'DE TÜRKİYE'NİN ETKİ ALANLARI

Amerikan Savunma Bakanlığı birimleriyle birlikte özel kuruluşlara da kritik istihbarat satan, aynı zamanda gayriresmi CIA olarak da anılan bir kuruluş olan Stratfor'un söz konusu haritasında, 2050 yılında Türkiye'nin etki alanındaki ülkeler şunlar:

Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Libya, Mısır, Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Umman, Yemen, Körfez ülkeleri, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Kırım, Türkmenistan ve Kazakistan'ın buunduğu Hazar havzası.

Türkiye için 2050 öngörüsü, Amerikalıları endişelendiriyor #1

STRATFOR'UN ÖZ GEÇMİŞİ

Stratfor, merkezi Teksas’ta bulunan bir “küresel istihbarat” şirketi. Hindistan Bhopal’daki Dow Chemical ile savaş uçağı üreticileri Lockheed Martin, Northrop Grumman ve Raytheon gibi büyük şirketlerin yanı sıra, İç Güvenlik Bakanlığı, Deniz Piyadeleri Komutanlığı ve Askeri İstihbarat Örgütü gibi Amerikan devletinin kurumlarına da gizli istihbarat sağlıyor.

Türkiye için 2050 öngörüsü, Amerikalıları endişelendiriyor #2

ensonhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER