Türkiye, Wikipedia için AİHM'den ek süre istedi.

AİHM'in 3 yıla yakın bir süredir devam eden Wikipedia'ya yönelik erişim engeline ilişkin savunma yapmasını istediği

Türkiye, Wikipedia için AİHM'den ek süre istedi.

Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia'ya Türkiye'den erişimin engellenmesiyle ilgili olarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türkiye'nin talebi üzerine savunma için ek süre verildiğini açıkladı.

AİHM'in 2 Temmuz'daki duruşmasında Türkiye'ye savunma yapması için geçtiğimiz 31 Ekim'e kadar süre tanınmıştı.

DW Türkçe'den Barış Kaygusuz'un AİHM'in basın ofisinden aldığı bilgiye göre, erişim yasağının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) ile uyumlu olduğunu kanıtlaması istenen Türkiye savunma yapmak için 6 hafta ek süre istedi. Mahkeme, Ankara'nın 6 haftalık ek süre talebini kabul etti.

Wikipedia'nın bağlı bulunduğu Wikimedia Vakfı, Nisan 2019'da Wikipedia'nın tamamına yönelik erişim engelinin ifade özgürlüğünün ihlali olduğu gerekçesiyle AİHM'e başvurmuştu. Davanın 2 Temmuz'da görülen ilk duruşmasında, mahkeme Türkiye hükümetine 24 Ekim'e kadar yanıtlanmak üzere yedi soru sormuştu.

escort izmir

AİHM'in Ankara'ya yönelttiği sorular içerisinde, 2015'te çıkarılan ve kamuoyunda 'İnternet Yasası' olarak bilinen 5651 sayılı kanunda yer alan 'erişimin engellenmesi kararı ve yerine getirilmesi' maddesinin AİHS ile uyumlu olup olmadığı ve mevcut yasa kapsamında bir internet sitesinin tamamen engellenmesinden başka tedbirler alınıp alınmayacağı soruları da bulunuyordu.

risalehaber

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019, 05:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER