Ülkeler harekete geçti! Rusya doğu sınırını kapattı

Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin, salgın nedeniyle Çin ile olan kara sınırını kapatma talimatı verdi.

Ülkeler harekete geçti! Rusya doğu sınırını kapattı

Çin'in Wuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan ve başlarda kaynağı bilinmediğinden "gizemli hastalık" olarak anılan yeni tip koronavirüs, dünyaya yayılmaya devam ediyor. Koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle şu ana kadar 170 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 711 kişide virüs tespit edildi.

KORONAVİRÜSÜN DÜNYADA YAYILDIĞI ÜLKELER

Dünya genelinde ise koronavirüs Tayland'da 14, Japonya'da 11, Singapur'da 10, Malezya ve Avustralya'da 7'şer, Fransa ve ABD'de 5'er, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Güney Kore ve Almanya'da 4'er, Kanada'da 3, Vietnam'da 2, Nepal, Kamboçya, Sri Lanka ve Finlandiya'da 1'er kişide tespit edildi.

YENİ GELİŞME... İKİ ÜLKEYE DAHA SIÇRADI

Hindistan'ın Kerala eyaletinde bir öğrencide koronavirüs görüldüğü açıklandı. Öğrencinin Çin'deki Wuhan Üniversitesi'nde okuduğu, durumunun şu an stabil olduğu ve yakından takip edildiği duyuruldu.

Filipinler Sağlık Bakanı Francisco Duque, 21 Ocak'ta Wuhan'dan ülkeye gelen 38 yaşındaki Çinli bir kadın üzerinde yapılan koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

MOSKOVA YÖNETİMİ DOĞU SINIRINI KAPATTI

Rusya'nın yeni Başbakanı Mikhail Mishustin, Çin ile olan kara sınırını koronavirüs salgını nedeniyle kapatılması talimatını verdi. Rus hükümeti ayrıca bugünden itibaren geçerli olmak üzere Çin vatandaşlarına yönelik elektronik vize uygulamasını geçici olarak askıya aldı.

TRAKTÖRLERLE YOL KAPATTILAR

Koronovirüsü nedeniyle Çin'den tahliye edilecek Güney Koreliler ülkede gerilime yol açtı. Bir grup Güney Koreli, bu kişiler için kurulan karantina merkezlerinin yerinin değiştirilmesi için traktörlerle yolu kapattı.

ÜLKELER HAREKETE GEÇTİ

Koronavirüs salgının artması dünya ülkelerini de harekete geçirdi. Aralarında Türkiye, ABD ve Japonya'nın da olduğu çok sayıda ülke, kendi personeli ve vatandaşını Çin'den tahliye etti.

KAYNAK: HABER7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER