Hollanda'da İslam ve Türkiye düşmanı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders yine haddini aşarak sosyal medyadan İslam'ı ve Müslümanları hedef aldı.
Ramazan ayı nedeniyle yaptığı paylaşımda "İslam'ı durdurun" ifadelerine yer veren ırkçı siyasetçiye, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla sert tepki gösterdi.
"Bu faşist insanlığa saldırıyor"
Çelik, insanlığa düşman olanların yeni perdesinin İslam'a düşmanlık olduğunu vurgulayarak, "Bu faşist, Ramazan’a saldırırken aslında insanlığa saldırıyor." ifadelerini kullandı.
Kin ve nefretin sadece söylemde bulunanları zehirlediğini ifade eden Çelik, "İnsanlığa düşmanlıklarını İslam düşmanlığı ile gizlemeye çalışıyorlar. İslam düşmanı olup da mazlumları, göçmenleri, fakirleri, muhtaçları ve “yabancı”ları seven yoktur. Irkçı ve faşist bir kafayla insanlık düşmanıdırlar. O yüzden İslam düşmanlığının olduğu yerde insanlık düşmanlığı pusudadır." dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.
"Barış dini İslam'ı ve rahmet ayı Ramazan-ı Şerif'i hedef alan Hollandalı ırkçı bir siyasetçinin söylemleri asla kabul edilemez" diyen Erbaş, "İslam düşmanlığını körükleyen, toplumsal barışı hedef alan ırkçı zihniyete karşı uluslararası toplumu bilinçli bir mücadeleye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
Erbaş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:
"Avrupa'da yükselen İslam düşmanlığına ve bu tür sistematik provokasyonlara karşı Müslümanlar olarak akl-ı selim ile hareket ederek, İslam'ın hayat veren ilkelerini ve Ramazan ayının rahmetini yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz"