Batman’da binlerce çocuk 'Hayat Namazla Güzeldir' dedi

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğünce 7-10 yaş arası çocuklara yönelik yapılan 15 günlük "Hayat Namazla Güzeldir" programının final etkinliği gerçekleştirildi

Batman’da binlerce çocuk 'Hayat Namazla Güzeldir' dedi

Batman’da iki haftalık eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve ilk kez namazla tanışan kız ve erkek çocuklar, aileleri ve hocaları eşliğinde programın düzenlendiği alana kadar yürüdü.

Yürüyüş esnasında "Namaz Müminin Miracıdır", "Namaz Cennetin Anahtarıdır", “Namaz İnsanı Kötülüklerden Alıkoyar” pankartları taşıyan çocuklar sık sık "Namaz Dinin Direğidir" sloganları attı.

Yürüyüşün ardından küçük kız ve erkek çocuklar, Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Şerzan Kurt Parkı’ndaki programın final etkinliğine katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, namazın önemine dikkat çekti.

Üzümcü, namazı, Allah'ı unutmuş, cami, cemaat, Kur'an yolunu terk etmiş ve bundan dolayı her türlü bela ve musibete duçar olmuş bir toplumun kurtuluşunun tekrar namazla olabileceğini söyledi.

Amaçlarının kardeşliğin, huzur ve barışın camide, çocukların arasında başlayarak büyüyebileceğine ve gelişebileceğine inanarak çocukları camilerde namazla bir araya getirmek olduğunu vurgulayan Üzümcü, bu programla bunu başardıklarına inandıklarını belirtti.

Ardından çocuklar tarafından oratoryo gösteriminin yapıldığı programda ilahi ve şiirler seslendirildi.

“NAMAZ, İNSANI KÖTÜLÜKLERDEN KORUR”

Etkinlikte günün anlam ve önemine binaen Kürdçe bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, namazın dinin direği olduğunu ifade etti.

Namazın İslam’ın şiarlarından olduğunu belirten Altun, “Namaz imanın nişanesidir. Eğer ki din varsa namaz da olması lazım. Namaz varsa demek ki din de vardır. Allah namazı bizlere farz kıldı. Dinin muhafazası için namazımıza sahip çıkmamız gerekir. Çünkü din cehennem azabından kurtuluştur. Din, dünya ve ahiret huzurudur. Namaz, insanı fuhşiyattan ve kötülüklerden korur. Namaz, günahlara bir kalkan olur. Bugün sokaklarımıza bakıyoruz ve maalesef görüyoruz ki günahlarla dolmuş. Bu günahlar ancak temiz bir abdest ve kılınan namazla mümkündür. Dünya ve ahiret huzurunu istiyorsak namazımızı muhafaza etmeliyiz. Namaza karşı çok hassas olmalıyız.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından programda kız ve erkek çocuklara temsili başarı belgesi verildi. Daha sonra namaz eğitimini tamamlayan çocuklar cemaatle 2 rekât şükür namazı kıldı. Program, yapılan dua ile son buldu.

Risalehaber

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2022, 22:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER