Pakistan Başbakanı Han: Filistinliler haklarına kavuşmadan İsrail'i tanıyamayız

Pakistan Başbakanı Han, Filistinlilerin haklarına kavuşmadan İsrail'i tanımayacaklarını bildirdi. Han, İsrail'i tanımanın Keşmir haklarından vazgeçmekle eş değer olduğunu söyledi.

Pakistan Başbakanı Han: Filistinliler haklarına kavuşmadan İsrail'i tanıyamayız

Görevdeki ikinci yılını tamamlayan Pakistan Başbakanı İmran Han, Filistinler haklarına kavuşmadan İsrail'i tanımayacaklarını açıkladı.

  • Han, yerel televizyon kanalı Dunya News'e verdiği röportajda, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İsrail ile ilişkilerini normalleştirme kararına ilişkin, İslamabad'ın İsrail'i tanıma anlamına gelecek benzeri bir adım atma düşüncesinde olmadığını ifade etti.

'Ancak iki devletli bir çözümle olur'

Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah'ın Filistin davasına koşulsuz desteğini sürdürdüklerini vurgulayan Han, "İsrail'e karşı duruşumuz nettir. Filistinliler haklarına kavuşmadan İsrail'i tanıyamayız. Bu da ancak iki devletli bir çözümle mümkün olabilir" diye konuştu.

  • Han, Pakistan açısından İsrail'i tanımanın Hindistan ile ihtilaflı Keşmir'deki haklarından vazgeçmek anlamına geleceğini, iki sorunun aynı tarihsel köklere sahip olduğunu vurguladı.

Yeni Şafak

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2020, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER