Taliban: Batı kadın konusunda kendine dönüp baksın!

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü açıklamasında Taliban, Afganistan'da Şeriat'ın kadınların haklarını koruduğunu ifade etti. BM’nin “kadınlara en çok şiddet” uygulanan ülke olarak gösterdiği Afganistan’ın Dışişleri sözcüsü de “Batı kendine dönüp baksın” dedi.

Taliban: Batı kadın konusunda kendine dönüp baksın!

Afganistan'da "İslam Emirliği" ilan eden Taliban, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde yaptığı açıklamada, Afganistan'da "kadın haklarına her zamankinden daha fazla saygı duyulduğunu" ifade ederek, mevcut hükümetin "tüm vatandaşların haklarını korumaya kararlı olduğunu" dedi.

Taliban Sözcüsü Bilal Kerimi açıklamasında, "Vatandaşlarımızın tüm hakları İslami Şeriat ve İslami sistem tarafından korunmaktadır, ancak aynı zamanda İslam Emirliği'nin gelişinden önce kadınların ve kız çocuklarının aile ve aile hakkı da dahil olmak üzere haklarının çiğnendiğini teyit edebilirim. Bunlardan haysiyet, şeref hakkı ve mülkiyet hakkına tamamen saygı gösterilmedi ve haklarının hiçbiri desteklenmedi" dedi.

Batı’nın Taliban’a iftiraları devam ediyor

Batı medyasının Taliban’ı karalama kampanyası devam ediyor. Birleşmiş Milletler bünyesindeki bir grup “bağımsız uzman”, Taliban'ın Afganistan'da kadınlar hakkında uyguladığı yasaları "insanlığa karşı suç" anlamına gelebileceği uyarısında bulundu.

“Bağımsız uzmanlar” dün yaptıkları ortak açıklamada Taliban'ın kadın ve kız çocuklarına yönelik muamelesinin uluslararası hukuk kapsamında "cinsiyete dayalı zulüm olarak soruşturulmasını" talep etti.

Belhi: Batı önce kendine dönü baksın

Konuya dair açıklama yapan Afganistan Dışişleri sözcüsü Abdulkahhar Belhi: "Birleşmiş Milletler, kadınlara en çok şiddetin burada uygulandığını söylemiş. Bu yanlış. ABD'de her 3 kadından 1'i şiddet ve tecavüze uğruyor. Diğer demokratik hükümetlerde de böyle. Biz ise kadınları korumak için yasal önlemler alıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2022, 18:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER