BAL KABAKLI BİSKÜVİ PASTASI TARİFİ

BAL KABAKLI BİSKÜVİ PASTASI TARİFİ

Malzemeler;
1 paket petibör bisküvi
1 kg bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt


Üzeri için;

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Hindistan cevizi


Yapılışı;

Öncelikle kabukları soyulan bal kabağı iri iri doğranıp geniş bir tencereye alınır. Üzerine 1 su bardağı şeker serperek eklenir (kabağın her yerine şekerin eşit dağılması önemli).Ve kabaklar 10 dakika kadar tencerede bekletilir. Hafif sulanan kabaklar ocağa alınıp iyice yumuşayana kadar pişirilir.Bu sırada 1 su bardağı süt ile krem şantiyi hazırlayalım.(kullanılan krem şanti markalara göre değişiklik gösterir bu nedenle kullandığınız krem şanti paketinin üzerindeki ölçüyle krem şantinizi hazırlayınız)Hazırlanan krem şanti buzdolabında beklemeye alınır.
Pişmiş olan bal kabakları bir patates ezeceği yardımı ile püre haline getirilir (Kabakları blenderden çekmiyoruz çünkü kıvamı çok sulu olur). Dikdörtgen bir tepsinin tabanına bir sıra bisküvi dizilir,üzerine bal kabağı püresi sürülür, tekrar bisküviler kaseye koymuş olduğumuz bir bardak süte batırılarak kabağın üstüne bir sıra dizilir,üzerine tekrar bal kabağı püresi sürülür.Bu işlem elimizdeki bal kabağı püresi ve bisüviler bitene kadar tekrarlanır.
En üstünü hazılamış olduğumuz krem şantiyle kaplıyoruz ve Hindistan cevizi ile süsleyerek tarifimizi noktalıyoruz.

SERVİS ÖNERİSİ: Pastanızı servis ederken üzerine ceviz ilave edebilirsiniz. Tercihen tahinle de lezzetlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2020, 20:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halil Acımaz
Halil Acımaz - 3 yıl Önce

Ooo çok güzel bir tarif olmuş.

SIRADAKİ HABER