KOLAYCA PRATİK ÇÖZÜM!

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

"Elimizde kelepir gaz odalarımız var, hocamıza uygun fiyata sayarız.. tek tek zor (!) olur.. bir seferde temizlik operasyonu tamamdır, pratik çözüm!.."

"Biyolog prof.'dan Koronavirüsle mücadelede kan donduran yöntem:

"İlk yakalanan 50 kişiyi itlaf ederdim, virüs salgına dönüşmezdi!!!"

"Kuzey Kore Diktatörü Kim'in en nihayet ruh ikizini (!) bulmasının onuruna ülkede bugün ulusal bayram ilan edildi!.."

"Buna Prof. ünvanını verenlerin yüzüne ............."

gibi yazanlarla ve daha bunlara benzer paylaşımlarla sosyal medya çalkandı.. dinli, dinsiz herkesten çığ gibi tepkiler...

Alın size dinden, maneviyattan uzak veya zıt, hastalıklı, sapık felsefe ve ideolojilerin semeresi bir  bilim adamı (!) hem de prof. ...

İnsanın yırtıcı canavarlara rahmet okuyası geliyor!..

Ne diyorlardı? "Bizi kurtaracak olan din değil, bilim" imiş...

Her derdin devası şefkat dini olan İslamda en mükemmel şekliyle vaz' edilmiştir.

Beşerin giriftar olduğu bir çok müşkil meselelere çözüm getiren yüce dinimiz, bulaşıcı salgın hastalıkların da kolay yoldan en az zararla bertaraf edilmesinin çaresini yaklaşık 1500 yıl önce ortaya koymuştur ki;

batılılar müslüman tabiplerden ders aldıkları bu harikulade tedbirin adına "KARANTİNA" diyorlar.

Karantinanın ilk olarak Efendimiz(A.S.M) tarafından bulaşıcı salgın hastalıklara faydalı bir tıbbi tedbir olarak ferman buyurulduğunu;

bu mübarek şefkat dininin ni'metlerinden istifade ettikleri halde; bir kısım nankör zihin özürlüler inkar ediyorlar.

Yere göğe sığdıramadıkları Batı, 14. asırda Avrupanın nerdeyse dörtte bir nüfusunu telef eden çok büyük çaplı veba salgınından sonra;

Osmanlı'da titizlikle tatbik edilen karantinanın çok faydalı ve tıbbi yönden elzem olduğunu anlamıştır.

Karantinanın esasları ve tatbikatına dair Peygamber efendimizin hadis-i şeriflerinden en ziyade ehemmiyetli olanları kaydetmemiz meselenin anlaşılmasına kolaylık sağlayacaktır:

Aişe (r. anha) validemizden; Hz. Peygamber Efendimiz (A.S.M) şöyle buyurmuştur:

"Taun(veba), Allah Teâlâ’nın dilediği kimseleri cezalandırdığı bir çeşit azaptı. Allah onu müminlere rahmet kıldı. Bu yüzden tauna yakalanmış bir kul, başına gelene sabreder ve ecrini Allah’tan bekler ve orda kalmaya devam eder ve başına ancak Allah'ın takdir ettiğinin geleceğini bilirse, kendisine şehid sevabı verilir." (Buhârî, Müslim)

"Üsâme (r. anh)'den rivayet edildiğine göre; Nebî (Sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu:

"Bir yerde bulaşıcı hastalık ortaya çıktığını duyduğunuz zaman oraya girmeyiniz. Bulunduğunuz yerde bulaşıcı bir hastalık ortaya çıkarsa, oradan da çıkmayınız." (Buhârî, Müslim)

Abdullah ibn-i Ömer (r. anh)'den; Hz. Resulullah(Sallâllâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu:

Bir kavimde zinâ, fuhuş ortaya çıkıp nihayet o kavim bu suçu alenen işlediğinde, mutlaka aralarında taun ve daha önceki kavimlerde vukû bulmamış BAŞKA HASTALIKLAR yayılır." (İbn-i Mâce)

Hem Buhari ve Müslim gibi sahihlerde hem de Taberi gibi muteber tarihi kaynaklarda Hz. Ömer (r.a) Efendimizin Şam'da zuhur eden taun sebebiyle yaşanan vakıa hulasaten şöyle kaydedilmiştir:

Hz. Ömer (r.a) salgının yayıldığı günlerde Şam tarafına doğru yola çıkar. Başkumandan Ebu Ubeyde b. el-Cerrâh ile ileri gelen Ashab-ı Kiram kendisini karşılar.

Taun hızla yayılmaktadır; yola devam etmek, ölüme yaklaşmak manası taşıyordu.

Gerekli istişareleri yaptıktan sonra; "Sabah yola çıkıyorum. Siz de yola çıkmak üzere hazırlıklarınızı yapın" talimatını verdi.

Bunun üzerine "Allah’ın kaderinden mi kaçıyorsun?" diye varid olan bir suale:

"Evet, Allah’ın kaderinden, Allah’ın kaderine kaçıyoruz! Bir deve sürün olsa, bir tarafı çorak, bir tarafı verimli bir vadiye götürsen, onları verimli yerde de çorak yerde de otlatsan Allah’ın kaderiyle otlatmış olmaz mısın?" diye cevap verdi.

Daha sonra Abdurrahman b. Avf (r.a) geldi bunu duyunca: "Bende bunun cevabı olabilecek bir bilgi var. Allah Resulü'nün şöyle buyurduğunu işittim:

"Bir yerde taun olduğunu işitirseniz oraya girmeyin. Eğer bulunduğunuz yerde taun ortaya çıkarsa oradan ayrılmayın." Hz. Ömer(r.a), hadisi işitince Allah'a hamd ederek oradan ayrıldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aczimendi
Aczimendi - 4 yıl Önce

Allah razı olsun kaleminize dert görmesin çok istifadeli bir yazı olmuş..Rabbim lütfuyla bu salgını tez zamanda bertaraf eylesin inşaAllah

Fehmi
Fehmi - 4 yıl Önce

...bulaşıcı salgın hastalıkların da kolay yoldan en az zararla bertaraf edilmesinin çaresini yaklaşık 1500 yıl önce ortaya koymuştur ki...

Hamza  SERTBAŞ
Hamza SERTBAŞ - 4 yıl Önce

Amenna ve saddakna. Allahuekber.

Abdurrahim Çağan
Abdurrahim Çağan - 4 yıl Önce

Allah razı olsun

Arif marangoz
Arif marangoz - 4 yıl Önce

Allah razı olsun