Afgan kadınlar Kabil Eğitim Üniversitesi’nde Taliban’a destek programı düzenledi

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Kabil Eğitim Üniversitesi'nde kadınların yoğun katılım gösterdiği Taliban'a destek programı düzenlendi. Programdan sonra geniş güvenlik önlemleri eşliğinde yürüyüş yapan kadınlar, İslam, Afganistan ve Taliban lehine sloganlar attı. Haberin detayları...

Afgan kadınlar Kabil Eğitim Üniversitesi’nde Taliban’a destek programı düzenledi

ABD'nin son askeri birliklerini 31 Ağustos'ta ülkeden çekmesiyle Taliban'ın yeniden kontrolüne geçen ülkede hayat normalleşiyor..
Otorite boşluğundan dolayı Orta Asya'nın güneyinde yer alan İslam ülkesinde kısa bir süreliğine kaos yaşansa da yeni yönetimle düzen yeniden kuruluyor..


ÜNİVERSİTEDE KADIN VE ERKEKLER PERDE İLE AYRILDI

Üniversitelerde eğitimin ilk gününde kadın ve erkekler gri bir perde ile birbirlerinden ayrıldı. Fotoğraftaki kadınların başörtüsü ve uzun cübbe giydiği görüldü.

Kadınlar, Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinden önce erkeklerden ayrı oturuyorlardı, ancak aralarında herhangi bir fiziksel ayırıcı yoktu.

.ÜNİVERSİTELİ KADINLARDAN YOĞUN İLGİ

Gelen son görüntülerde de Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Kabil Eğitim Üniversitesi'nde düzenlenen Taliban'a destek programına üniversiteli kadınların yoğun katılım gösterdiği görülüyor.

Öte yandan Taliban sözcüleri devamlı küresel medyanın sahiplerini kastederek düşman propagandasının söylediklerine kanmayın uyarılarında bulunuyor.

."KADINLAR İŞE GİDECEK"

Kadınların işe gidip, eğitim alabileceğini ve maaşlarında kesinti yapılmayacağını belirten Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, kadınların Şeriat içinde toplumda aktif olabileceğini açıklamıştı.

."EĞİTİMLİ GENÇLER GİTMESİN, İNTİKAM ALINMAYACAK"

Geçtiğimiz haftalarda düzenlediği basın toplantısında intikam alınmayacağını vurgulayan Mücahit, "Yetenekli, eğitimli tüm gençlerin gitmesini istemiyoruz. Onları burada, Afganistan'da, kendi ülkeleri için çalışmasını istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Takvim

YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdurrahim Çağan
Abdurrahim Çağan - 3 yıl Önce

gönüller Allah cc yu sevdi

SIRADAKİ HABER