Çinli polis Uygur Türklerine uyguladıkları işkenceleri itiraf etti

Uygur Türklerini toplama kampında işkenceye maruz bırakan eski polis, şiddetin detaylarını anlattı.

Çinli polis Uygur Türklerine uyguladıkları işkenceleri itiraf etti

Uygur Türkleri Çin tarafından sistematik olarak şiddete maruz kalıyor. Tüm dünyada sık sık protesto edilen işkenceye dair eski bir işkenceci CNN'e açıklamalarda bulundu. Gerçek ismi açıklanmayan ve Jiang olarak anılan işkencecinin toplama kampında yaşananları anlattığı konuşması tüyler ürpetiyor.
CNN'de yer alan habere göre; Jiang, “Onları yere düşene ve vücutları şişene kadar tekmeliyor ve dövüyorduk. Yerde ağlayana kadar devam ediyorduk. Sorgu süreci kapsamında yakalanan her yeni Uygur Türkünü dövüyorduk. Kadın, erkek ve 14 yaşına kadar çocuklar da buna dahildi” dedi.

'HERKESİN FARKLI BİR METODU VARDI'

İnsanları tavandan bağladıklarını, elektrik verdiklerini ya da cinsel saldırıda bulunduklarını söyleyen Jiang, “Onlara yemek ve su verilmiyordu ve bazen günlerce uyanık kalmaya zorlanıyorlardı. Herkesin farklı bir metodu vardı. Bazıları levye kullanıyordu diğerleri de üzerinde asma kilit olan demir zincir” ifadesini kullandı.

'BAZILARI İŞ OLARAK GÖRÜYORDU BAZILARI PSİKOPATTI'
Bu insanların “terör” suçlarından yakalandığını dile getiren Jiang, “Fakat bu kişilerin hiçbirinin suç işlediğini sanmıyorum. Bunlar sıradan insanlardı” yorumunu yaptı. CNN’e polis üniformasını, belgeleri, fotoğrafları ve videoları gösteren Jiang, “İşkencecilerden bazıları bunu iş olarak görüyordu fakat bazıları psikopattı” dedi.

'HERKESİN HEDEFİNİ TUTTURMASI GEREKİYORDU'
10 yıldan uzun bir süre polis olarak çalıştıktan sonra bu göreve getirildiğini söyleyen Jiang, “Her görevlinin bir kotası vardı. Dolayısıyla bütün polisler ve görevliler Uygur Türklerini yakalamak için tetikteydi. Herkesin hedefini tutturması gerekiyordu” dedi.

'YAKALAMAK İSTEMEYEN POLİSLER DE HAPSE GİRİYORDU'
İnsanları toplu bir şekilde yakalamak için köyün ağası ya da muhtarının bir toplantı düzenlediğini ve bu sayede oraya giden herkesin yakalandığını da dile getiren Jiang, “Tek bir yılda 900.000 Uygur ya da diğer azınlıklardan insanın yakalandığını biliniyordu. Eğer polisler de bu sürece dahil olmak istemezlerse onlar da hapse atılıyordu” dedi.İşkenceciler, yakalananlara elektrik verdiğini de dile getiren Jiang, “Elektriği cinsel organlarına veriyorduk” açıklamasın yaptı. 

Kaynak:Risalehaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER