Nurculuğun kayıd defterinin kendilerinde olduğunu zanneden Risale Haber Müslim Gündüz Efendinin Risale-i nur dersinde kendisine sorulan soruya kinayî yolla verdiği cevaptan vazife çıkardı. Risale-i Nurları kendileri gibi anlamayan, kendileri gibi yaşamayan her nur talebesini ötekeleştiren bir anlayışa klişe nurcu anlayışı ile hareket eden Risale haber Peygamberimizin (sav) sünnetini yerine getiren, Üstad Bediüzzamanın yolunda gidip sünnet-i seniyyeyi ihya eden Aczmendileri kendilerince yine tenkid ettiler.
Sual:Aczmendi ve Müslim Efendi'yi tasnif eden isimler var mıdır?
"Aczmendi lideri Müslüm Gündüz, kendisine gelen "Bana Nur cemaatlerinden Müslim efendiyi tasvip eden bir isim söyleyin" şeklindeki soruyu cevapladı.
Sosyal medya hesabından yayınlanan videoda soruyu okuyan Gündüz, "Düşünün bir tane bulalım. Zorlayın kafanızı. Yok kardeşim valla bulamadık. Yani tasvip eden değil bizi Nurcu bilen yok" dedi.
Gündüz, Nur cemaatlerinin Hulusi Efendi'yi, Mehmet Feyzi efendiyi ve Mehmet Kayalar'ı da Nurcu kabul etmediğini ileri sürdü.
Gündüz'ü dinleyen talebelerinden biri de "Bizi Nurcu olmayanlar da kabul etmiyor" diyerek tanıştığı bir kişi ile arasında geçen konuşmayı anlattı. Muhatabının "hangi cemaattensin" diye sorduğunu, kendisinin de "Risale-i Nur talebesi" dediğini ancak "böyle nurcu mu olur" şeklinde cevap verdiğini hatırlattı."
Risale haber
Müslim Gündüz Efendi:
El-Cevab:"Hulusi Efendi'yi hiç kimse nurcu olarak kabul etmedi.Mehmet Feyzi efendiyide hiç kimse nurcu olarak kabul etmedi.Şark'ın havf damarını kıran mehmet kayalar ağabey; sorun bakalım kaç kişi Mehmet Ağabeyi nurcu olarak kabul ediyor! Cemaati bu büyük ilim ve feyz menbalarından mahrum bırakanların acaba ahirette hesapları nasıl görülecek bilmiyorum."
KAYNAK:HÜR AVAZ
Şaşırdık mı ? Hayır