ACZMENDİ TARİHÇE ÇIKTI

Cumhuriyet tarihinin hakkında en çok konuşulan cemaati Aczmendiler, hizmet tarihçelerinin ilk merhalesine dair bir eser neşrettiler.

ACZMENDİ TARİHÇE ÇIKTI

1986 yıldan günümüze kendileri hakkında en ziyade merak edilen konulara dair bilgi ve belgelerin yer aldığı eser, yaşanan hadiseleri bizzat birinci şahıslardan yapılan nakillerle istifadeye sunuyor.

Beş yıllık ciddi bir çalışma sonrası ortaya konulan eser, her satırı her sayfası ile dolu dolu…

Eser, özellikle 28 Şubat Dönemine dair bir çok karanlık noktayı açığa çıkarmakla beraber, Risale-i Nur caimasının içinde bulunduğu çıkmaza dair de mühim tespitlerde bulunuyor.

Aczmendi Tarihçede cevaplarını bulacağınız bir kısım konu içerikleri şu tarzda:

" Değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez ” kaydıyla Anayasaya girmiş Devrim Yasaları neden Aczmendilere karşı işlettirilemedi? ”

" Yasal çerçeve içerisinde kalan ve uzun bir müddet Devlet koruması ve kollamasıyla milyonları bulan nurcu anlayış Terörden yargılanırken, "Nurculuğun başkaldıran kolu " olarak manşetlere taşınan Aczmendiler, "Bir inanç hareketi" olarak nasıl kabul edildi? "

" Son yüzyıldaki en küçük cemaat yapılanması oldukları halde, Cumhuriyet Tarihinin "Gündemi en çok meşgul eden" hareketi olarak nasıl öne çıktılar? ”

" Nasıl yapılandılar ? "

" 30 yıl önce yazmış oldukları hizmet programının ne kadarını gerçekleştirdiler ve ilerleyen yıllar için Aczmendi'nin hedefleri neler? "

" Felsefi bir eseri olarak bilinen Risale-i Nurların, bireyi ve toplumu ihya eden bir irşad ve medeniyet şaheseri olduğu konusundaki delilleri neler? ”

" Bin yıllık bir iktidar hevesiyle yola çıkan 28 Şubat'ın muktedir generallerini müebbet hapis cezasına götüren süreçte birinci derece etkin rol alan Aczmendiler, bu neticeyi hesap etmişler miydi? ”

" Yıllarca 28 Şubat'ın mağduru olduklarını iddia eden Erbakan Hükümetinin bakan ve kurmayları, 28 Şubat sanıklarından davacı olmayı neden vicdanlarına sığdıramadılar ve neden duruşmalar esnasında "28 Şubat'ın bir darbe olmadığı" hususunda ısrarcı oldular? "

" Dönemin hükümetinin iktidarını koruyamadığı ve darbeci paşaların ömür boyu hapis cezası aldığı süreçte, Aczmendiler 28 Şubat Darbe Davası resmi kayıtlarına nasıl geçtiler ve hangi kazanımları elde ettiler? "

" 1986'da Müslim Gündüz'ü inzivadan çıkarıp gündeme taşıyan süreç nasıl gelişti, kimler hangi gerekçelerle etkili oldular? "

" 28 Şubat Darbesinde "irtica" gerekçesiyle Kocatepe camii avlusunda toplatılıp hapseldilen Aczmendiler; kimler tarafından ve hangi gerekçe ile Hacı Bayram Camii avlusuna hapsedilip, 28 Şubat Darbe Davasına müdahil olmalarına mani olundu? "

“ Erbakan Hükümetinin düşmesindeki rolleri neydi ? ”

“ O günü gazeteleri ve duayen köşe yazarları Aczmendileri sayfalarına nasıl taşımıştı. ”

“ Erdoğan hangi konuda Aczmendilere destek verdi. ”

“ Aziz Nesin Aczmendiler için ne demişti. ”

“ Müslim Gündüz’ün Aziz Nesin’den cevabını istediği tek soru neydi ? ”

“Sivas Olayları ve Madımak Oteli'nin yakılmasında Aczmendilerin rolü neydi ? ”

“ Kadıköy’de kırılan kapının ardında hangi gerçekler çıktı ? ”

“ Müslim Gündüz ve Aczmendiler mahkemelerde hangi ifadeleri verdiler? Cezaevlerinde neler yaşadılar ? ”

“ DGM, AİHM süreçlerinde neler yaşandı? Adnan Menderes’e idam hükmünü veren Salim Başol’un oğlu Askeri Hakim Erman Başol, Aczmendileri DGM salonunda sarıklı görünce ne yaptı? ”

“ Aczmendiler DGM salonunda ezan okuyup, namaz kılıp, zikir yaptığında DGM heyeti ne yaptı? ”

Bu ve bu minvalde yüzlerce merak edilen konunun açığa kavuştuğu eseri aşağıdaki linkten temin edebilirsiniz.

Kitabı temin etmek için tıklayın

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2021, 23:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdurrahim  Çağan
Abdurrahim Çağan - 3 yıl Önce

Herkez okumalı

Metin
Metin - 3 yıl Önce

Aczmendi Tarihçe tarihe not düşmüyor, konu başlığı açıp seyrini değiştiriyor.

SIRADAKİ HABER