Müslim Gündüz Efendi: Aczmendi rejimin temellerini salladı.

Müslim Gündüz Efendi: Aczmendi rejimin temellerini salladı.

...Ve madem bu müthiş zamanda ve dehşetli düşmanlar mukabilinde ve şiddetli tazyikat karşısında ve savletli bid'alar, dalâletler içerisinde bizler gayet az ve zayıf ve fakir ve kuvvetsiz olduğumuz halde, gayet ağır ve büyük ve umumî ve kudsî bir vazife-i imaniye ve hizmet-i Kur'âniye omuzumuza ihsan-ı İlâhî tarafından konulmuş...(İhlas Risalesi)

"Aczmendiler zenginleşmiyor.Bu hizmetin devam etmesi yönünde bana umut veriyor ve müjdelerim ki bu tesbitin yalnızca mahzariyeti aczmendilerdir.Nur cemaatinin içinde böyle bir durum yok.
Ben 30-40 yıl evvel hissetmiştim.Toprak dergahtan çıkıp beyzade camisine gittik.Yolda giderken aniden durup arkaya baktım.Yaklaşık 10 arkadaş var.Biri tablacı,biri sıvacı,vs. ufak tefek işleri var.Böyle bir baktım ve elhamdülilah dedim.Bu iş büyür.Bu iş devam eder.Buraya gelenler ne şan için, ne şöhret için ,ne makam için  hiçbir şey için değil sadece Allah için 
geliyorlar.Tablasını kenara koymuş gelmiş risale-i nur dersi dinliyor. Doktolar ayrı,mühendisler ayrı,kimyagerler ayrı ders yapmıyor.

Risale-i Nur dersi yapıyorlar.Bu bana ümit vermişti.İhlas risalesinde geçen gayet zaif,aciz,fakir,kimsesiz dediği kısımların tabirleri bugün muhatabı masadakı sadece aczmendilerdir.
Biz Risale-i Nur'un nihai hedefinin talibiyiz.Bunu bir kısmını Allah bizlere yaptırdı.

1986 ile 1997 arasında işimizi bitirip rejimin temellerini salladık.Medrese,tekke zaviye kanunlarını bitirdik.
Bize yapılan baskıya hiçbir insan hiçbir cemaat dayanamaz.Devlet o dönemde tüm gücüyle üstümüze geldi.Bizden bir tek adam koparamadılar."

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER