Koronavirüs Twitter'ı da vurdu! Binlerce çalışan gönderildi

Koronavirüs Twitter'ı da felç etti! Binlerce çalışan gönderildi Çin merkezli ortaya çıkan ve kısa bir süre içerisinde pek çok ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs salgınının önlenmesi ile ilgili pek çok şirket tarafından farklı çalışmalar yürütülürken, tedbir amaçlı bir öneri de sosyal medya devi Twitter'dan geldi. Twitter, yaklaşık 5 bin çalışanını evden çalışmaya teşvik etti.

Koronavirüs Twitter'ı da vurdu! Binlerce çalışan gönderildi

Hayatı adeta felç eden koronavirüs salgını, bazı büyük şirketleri iflas eşiğine getirdi.

Pek çok şirket koronavirüs salgınıyla mücadele için farklı tedbirler uygularken bir karar da sosyal medya devi Twitter'dan geldi.

ABD'de koronavirüs vakalarının artış göstermesi sebebiyle sosyal medya devi Twitter, dünya çapında yaklaşık 5 bin çalışanına evden çalışma çağrısında bulundu.

Şirket tarafından dün yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugünden itibaren, tüm dünyadaki çalışanlarımızı mümkün olduğunca evden çalışmaya teşvik ediyoruz. Hedefimiz, koronavirüsünün içimizde ve çevremizde yayılma olasılığını azaltmak. Twitter'ı sağlıklı tutmak için çok fazla dikkat ve azami özveri ile çalışıyoruz."

"Bizim için büyük bir değişiklik oldu"

Ofislerin gelmek isteyen çalışanlarına her zaman açık olacağını belirten şirket, aldığı kararların kendileri için çok büyük bir değişiklik olduğunu ve gittikçe "uzaktan yönetilecek" bir iş gücüne doğru ilerlediklerini belirtti.

yeniakit

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER